@maniak713 a teraz sobie wyobraź: -normalny dzień w szkole -jakiś gnojony dzieciak zaczyna do wszystkich strzelać z zemsty, wychodzi z klasy -wyciągasz swojego glocka żeby uratować sytuację -ale mama rano zapomniała zapakować ci naboje -biegniesz do automatu i wybierasz amunicję 9 mm, za jedyne
@maniak713: Tyle że to działa ździebko inaczej, przed zakupem amunicji w USA musisz mieć sprawdzony wiek (ukończone 18 lat by kupić amunicję do broni długiej i 21 lat by kupić amunicje do broni krótkiej, są pewne wyjątki jak 22LR które są traktowane jako amunicja do broni długiej mimo że można jej spokojnie używać w pistoletach), tak więc i tak trzeba podejść do sprzedawcy i pokazać ID i sprzedawca później odblokuje
@rebel101: To co napisałeś jest prawdą ale tylko w teorii. W praktyce wychodzi tak że wiele stacjonarnych sklepów z bronią ma gdzieś wymagania wiekowe i sprzedaje amunicję jak leci, bez sprawdzania wieku. Wiem bo sam kupiłem ponad tysiąc sztuk amunicji 9mm w kilku różnych sklepach nie mając jeszcze 21 lat, a jak raz mnie zapytali o prawo jazdy i zobaczyli że nie mam 21 lat to powiedziałem że mam karabin
Pierwsza Wigilia bez Taty minęła. Zmarł w listopadzie równo 3 miesiące po diagnozie. Mirki i Mirabelki spędzajcie czas z rodzicami bo nigdy nie wiadomo. Mój tata nie dożył nawet 60. #feels #rodzina
#bron
źródło: comment_RQlJVZjIaUd4VoZiJ2b36uji2srjsUkp.jpg
Pobierz-normalny dzień w szkole
-jakiś gnojony dzieciak zaczyna do wszystkich strzelać z zemsty, wychodzi z klasy
-wyciągasz swojego glocka żeby uratować sytuację
-ale mama rano zapomniała zapakować ci naboje
-biegniesz do automatu i wybierasz amunicję 9 mm, za jedyne
@MickeyTheRat: dobre