Wpis z mikrobloga

Pierwsza Wigilia bez Taty minęła. Zmarł w listopadzie równo 3 miesiące po diagnozie. Mirki i Mirabelki spędzajcie czas z rodzicami bo nigdy nie wiadomo. Mój tata nie dożył nawet 60. #feels #rodzina
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OlaCze ja troche żałuje że tak szybko dzisiaj wyszedłem bo w sumie po 2h zawineła sie siostra z rodzina, chwile pozniej ja i od 19 rodzice juz sami byli, a przeciez nigdzie mi sie nie spieszyło
  • Odpowiedz
  • 4
@adisoniusz powiem Ci że ja od czasu diagnozy zupełnie inaczej traktuje czas z rodziną jest bezcenny, nigdzie się nie spieszę, cieszę się z każdej minuty. Z mamą teraz spędzam bardzo dużo czasu kiedyś tak nie było, teraz mam chwilę to od razu jestem na kawie albo herbatce. Praktycznie co drugi dzień jestem chociaż na chwilę.
  • Odpowiedz
  • 279
@OlaCze o tym właśnie pomyślałem dzisiaj, składając życzenia rodzicom. Od jakiegoś czasu dręczy mnie obawa, że życie jest bardzo ulotne i każda chwila z naszymi bliskimi może być tą ostatnią, szczególnie jeśli mają swoje lata. Warto wykorzystywać momenty z nimi na maxa, bo drugiej szansy nie dostaniemy.

Trzymaj się, wiem, że jest ciężko!
  • Odpowiedz
@OlaCze Trzymaj się i przede wszystkim zadbaj mamę, straciła mężczyznę swego życia.

Jeśli nie masz rodzeństwa, to tylko Ty jej pozostałaś z najbliższej rodziny.
  • Odpowiedz
@OlaCze: U mnie niestety też tata zmarł ,ale w czerwcu :/ Jako że mama już dawno temu zmarła to były pierwsze święta bez rodziców więc smutek i pustka jest przy tym wigilijnym stole.

Wszystkiego dobrego życzę i Wesołych Świąt :)
  • Odpowiedz
@OlaCze można wiedzieć diagnoza czego? Rak, że aż tak szybko go zmiotło z planszy? Trzy miesiące brzmi jak np. trzustka, bo chyba w mniej więcej tyle czasu od diagnozy odeszła na niego moja ciotka.
  • Odpowiedz
@OlaCze: moja mamełe miała diagnozę raka (guz złośliwy w szyi) w maju. 2 tygodnie temu radioterapię skończyła, dzisiaj zjadła chyba pierwszy cały posiłek. Już nawet to nam zmieniło bardzo optykę i atmosferę świąt całą (chyba pierwsza wigilia, która mi się podobała i nie było dymów). Przykro mi, że twojemu się nie udało, trzymaj się ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz