Aktywne Wpisy

rayman_s +179
źródło: 1000035848
Pobierz
Kanarynka +7
Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już

Jako netflyksiara i prawdziwa dumna p0lka odpaliłam #wiedzmin. Moja przygoda z fantasy to Tolkien (bardzo szanuję za konstrukcję świata i głęboki humanizm) oraz wszystkie sezony GoT (z dumą mogę stwierdzić, że do pewnego momentu bawiłam się świetnie mimo nieprzeczytania ani jednej strony sagi). Wiedźmin (serialowy) to przy tych spotkaniach absolutna kaszana, która zostawia mnie z refleksją, że tego typu produkcje to trochę takie 50 Shades of Grey dla nerdów (c---i wiedźmy, prawy łotr i potwór drzemiący w każdym z nas, mrrr). Porównania do Xeny z Polsatu są moim zdaniem jak najbardziej trafione. To ten sam procedural, gdzie co odcinek mamy innego potwora, wzbogacony o kilka trudnych do połączenia wątków pobocznych. Plusem są dla mnie wszystkie elementy comic relief, których jest niestety za mało. Minus, poza gigantycznymi niespójnościami na osi czasu, to niesamowite dłużyzny, np.
Jestem po czterech odcinkach i jedyne, co sprawia, że chcę oglądać dalej, to chora satysfakcja przewidywania kolejnych scen, bo elementów przewidywalnych było do tej pory sporo. Dla osoby spoza fandomu ten produkt jest chyba jednak raczej niestrawny i poważnie rozważam spożytkowanie tych pozostałych kilku godzin w inny sposób.
#netflix #zalesie
Komentarz usunięty przez autora
@Karbon315 szanuję, ale serial tylko do tego zniechęcił :(
Komentarz usunięty przez moderatora
- bzdurne skakanie w czasie, które nie jest w żaden sposób zaznaczone i nawet nie widać upływu czasu na postaciach
- nieczytelne motywacje bohaterów, po tym co mówią i robią, nie jestem w stanie powiedzieć czego chcą
- brak odpowiedniego wprowadzenia do uniwersum, nie jest wytłumaczone kim są