Wpis z mikrobloga

@CalyNaBialo: nie jesteś sam :-)
Dla osób które nie czytały zabrakło info która scena w jakim czasie się dzieje, bo ciężko może być się połapać. Ale i tak uważam że jest dobrze, czarne elfy mnie nie ruszają (a pomyśleć że kiedyś się chłopaki pastą do butów smarowali żeby grać czarnego hehe), chyba Triss mi najbardziej nie leży i trochę uproszczenia fabuł ( kraniec świata - brak pojawienia się Lille np)
  • Odpowiedz
@arael: No musieli jakos nakreślić fabule i uniwersum, uważam ze to dobry zalążek ba późniejsze sezony! Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś! 8/10 ale myśle ze kolejne sezony będą tylko lepsze :) Ja tam i tak nigdy nie lubiłem Triss, za to yennefer dla mnie b---a! Znowu się narażam :D co do uproszczeń to i tak uważam ze pokazali dużo :)
  • Odpowiedz
@arael: Zgadzam się, te przeskoki w czasie bez żadnego wytłumaczenia (qwa nawet mogli głupią datę w rogu wkleić czy coś) to chyba największy problem jaki mam jak do tej pory (jeszcze nie skończyłem całego sezonu).
Cavil świetny, Jaskier zajebisty, Yen daje radę a czarne elfy zacząłem zauważać dopiero jak przeczytałem parę komentarzy na wykopie, serio ktoś o to daje j-----e xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CalyNaBialo:

No musieli jakos nakreślić fabule i uniwersum, uważam ze to dobry zalążek ba późniejsze sezony!

I po co się tak spieszyć, żeby aż nie było wiadomo o co chodzi?
W tych późniejszych sezonach potem będą pewnie z d--y rozwlekać żeby się za szybko materiał nie skończył
  • Odpowiedz
  • 2
@hellgihad: Yen dobrze gra ale tak średnio pasuje do roli. Trochę za młoda i brakuje takiej wyiosłości/władczości. No ale jest ok.
Triss - beznadziejna.
Czarnoskóre elfy - no oglądam i się niby nie przejmuję ale kisnę z tego xD
  • Odpowiedz
@hellgihad: Jaskier mega! Cavil widać ze się wczuł na maksa, czarne elfy spoko są, może z południa czy jaki grzyb nie zwracałem na to uwagi tez :) to skakanie było dla mnie takie oczywiste w sensie po postaciach widziałem, ze nawet nie pomyślałem ze to może być problem, ale teraz jak napisałeś to faktycznie niektórzy mogą mieć mindfuck
  • Odpowiedz
  • 0
@CalyNaBialo: nie było tak. W ogóle wątki przeszłości Yen i ucieczki Ciri są dodane, bo w książkach ich w ogóle nie było. Tzn. same ich dołożenie nie byłoby niczym złym ale jak odbywa się to kosztem spłycenia i "gonienia" historii przedstawionej w książkach to niefajnie.
  • Odpowiedz
@szpongiel: hmm może być i tak czytałem to jakieś 15 lat temu, dla mnie wątki dodane ok, bo nadają płynności. Serial dobrze się ogląda, pamietajmy ze jest tylko na podstawie. Aczkolwiek każdy ma swoje zdanie, dla mnie mocne 8/10 oglądałem z przyjemnością i czekam ba kolejne :)
  • Odpowiedz
@arael: było info w pierwszym odcinku, wyznacznikiem miała być bitwa pod Chociebużem. W wątku geralta wiemy, że całkiem niedawno miała miejsce, w wątku Citi z kolei wspomniana jest jako wydarzenie dawne. Mniej więcej da się akcję jakoś osadzić dzięki temu. Można się połapać z łatwością i dziwi mnie jak wiele osób ma problemy z uważnym oglądaniem
  • Odpowiedz
  • 2
@CalyNaBialo: dla mnie na razie 6/10 (dopiero trzy odcinki obejrzałem), a ogląda się o-tak-o, gdyż w ogóle nie buduje historii. Dziwne, że piszesz o płynności skoro tego brakuje najbardziej.
Obejrzałem dopiero trzy odcinki. Takie losowe pytania kontrolne:
1) dlaczego Geralt zdecydował się wmieszać w spór między magiem, a rzezimieszkami w Blaviken?
2) ki c--j z nowicjuszkami zamienionymi w k---a węgorze xD
3) jak to jest, że przystojny czarodziej poleciał na garbatą Yen z krzywym ryjem?
4) Ciri wchodzi do obozu uchodźców i od razu "elo, to moja rodzina śpij z nami". Dlaczego obcy ludzie w minutę zapraszają ją tak-o z d--y
  • Odpowiedz
@Wink: ja nie mam problemu bo czytałem i ogarniam co się kiedy dzieje, ale ktoś kto nie czytał to już gorzej i może z tego wynikają też recenzje słabe
  • Odpowiedz
@szpongiel: Obejrzałem całość i daje 8/10. Pewnie można by wymyślać teorie do wszystkich twoich pytań, ale napisze tylko ze tak wymyślili scenarzyści. I nie ma tu żadnej złośliwości, pewnie już na jakis forach na nie odpowiadają, dla mnie to pytania typu dlaczego orly nie zaniosły pierścienia do mordoru? Bo tak wymyślił autor. Nie znam się, chciałem tylko napisać ze serial mi się podobał i nie mam zamiaru go bronić niczym
  • Odpowiedz