to było tak... wczoraj napalilem sobie w kominku.... temp w domu byla ok 26C to powinno wystarczyc na ok 2 dni... nie spada ponizej 20C uwalilem sie na rozkladanym fotelu z piwskiem. budze sie o 4 rano... zimno az dreszcze mnie lapaly pattrze.... drzwi otwarte wtf wchodze na kamere zeby zobaczyc czy cos odwalalem po piwsku... na kammerze.... pies spi.....wstaje i idzie do drzwi... otwiera i wraca na swoje miejsce....nawet nie wyszedl z domu. a teraz mam w domu 19C :/ #takaprawda #zwierzaczki
@onuceSzatana: Bo jest to niezdrowe i nieekonomiczne. Instalacje C.O projektuje się na 20 stopni w pokojach mieszkalnych, 16 w korytarzach i 24 w łazienkach ...
@onuceSzatana: W nowych domach tzw. energooszczędnych żeby spełnić wskaźnik EP i mieć wysokosprawną instalację C.O, która posłuży na lata. Np. kocioł kondensacyjny. Dużo osób się nabiera i kupuje te kotły omamione marketingowym bełkotem, a ma nieprzystosowaną instalacje do takiego kotła i w takich kotłach nawet nie zachodzi kondensacja tylko pracują jako zwykłe gazowe z ciulową sprawnością xD Albo dla pomp ciepła żeby nie pójść z torbami za rachunki na prąd.
wczoraj napalilem sobie w kominku.... temp w domu byla ok 26C
to powinno wystarczyc na ok 2 dni... nie spada ponizej 20C
uwalilem sie na rozkladanym fotelu z piwskiem.
budze sie o 4 rano...
zimno az dreszcze mnie lapaly
pattrze.... drzwi otwarte
wtf
wchodze na kamere zeby zobaczyc czy cos odwalalem po piwsku...
na kammerze....
pies spi.....wstaje i idzie do drzwi... otwiera i wraca na swoje miejsce....nawet nie wyszedl z domu.
a teraz mam w domu 19C :/
#takaprawda #zwierzaczki
@UnitrA
Jak teściowa wpadnie w odwiedziny to robię ten sam myk. Mam wtedy pewność, że na noc nie zostanie (。◕‿‿◕。)
źródło: comment_FNEfJg4kuRTgoE64Z8VHTycnvtcsdadH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Albo dla pomp ciepła żeby nie pójść z torbami za rachunki na prąd.
Oczywiście, że