Wpis z mikrobloga

to było tak...
wczoraj napalilem sobie w kominku.... temp w domu byla ok 26C
to powinno wystarczyc na ok 2 dni... nie spada ponizej 20C
uwalilem sie na rozkladanym fotelu z piwskiem.
budze sie o 4 rano...
zimno az dreszcze mnie lapaly
pattrze.... drzwi otwarte
wtf
wchodze na kamere zeby zobaczyc czy cos odwalalem po piwsku...
na kammerze....
pies spi.....wstaje i idzie do drzwi... otwiera i wraca na swoje miejsce....nawet nie wyszedl z domu.
a teraz mam w domu 19C :/
#takaprawda #zwierzaczki
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shmit: @loczyn: @Harmonia: @Rorschak: niższa temperatura jest odpowiednia do spania i to faktycznie nie jest wiedza tajemna. Ale, uwaga, wtedy leży się pod kołdrą. 18-20 stopni nie jest dla większości ludzi komfortową temperaturą w domu, chyba że jest się w ruchu. Przy braku aktywności robi się już mniej ciekawie i zwyczajnie sporo osób marznie. Myślę, że wtedy 22 stopnie są optymalne.
Nie zgodzę się
  • Odpowiedz
XDDDDDD kurde wszyscy w moim otoczeniu głosują na korwina, więc pewnie w całej polsce tak robią

@Harmonia: no tak, twoja racja jest najtwojsza. Nie zachłyśnij się tymi XD, bo ci zabraknie sił na boje w obronie 18 stopni Celsjusza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Poszukaj w sieci, wszędzie podają 17-21, 18-21 stopni.

@Shmit: no po uju jak kilka pierwszych linków podaje inne wartości ()

"Zimą, dla osoby ubranej, powinna mieścić się ona przeważnie między 20 °C a 23 °C."
  • Odpowiedz
@onuceSzatana: tak żałosnego typa dawno nie widziałem na wykopie.

The Energy Saving Trust recommends heating your home to between 18 to 21 degrees Celsius during winter. And The World Health Organisation (WHO) suggests 18 degrees is the ideal temperature for healthy and well-dressed people.

Masz prostaku. Pozdrów matkę.
  • Odpowiedz
@onuceSzatana: Poza tym, te twoje ciągłe odniesienia do wsi i wieśniaków, każą mi podejrzewać, że ty albo twoi rodzice pochodzili ze wsi. I mimo, że teraz mieszkasz w wielkim mieście, to nadal masz kompleksy z tego powodu i leczysz je, wywyższając się nad innymi. Właśnie zaoszczędziłem ci 150 zł u psychologa. Nie dziękuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz