Aktywne Wpisy

Stulejman_Beznadziejny +1377
Zawołałem was, bo rok temu obiecałem, że sprawdzimy o ile wzrosły ceny mieszkań i średnia pensja i porównamy. Porównanie cen na obrazku, średnia pensja za luty 2025 wynosi 8613,14 zł brutto wobec 7978,99 zł rok wcześniej. Mieszkania podrożały średnio o 7,21% (najmocniej Gdańsk i Wrocław, kolejno 12,76% i 10,91%). W 3 z 5 TOP 5 miast wzrost jest mniejszy niż wzrost średniej, w 2 znacznie go przewyższył. Gratulacje dla @sezonowiec1 bo
źródło: ceny mieszkań
Pobierz
Adam88448 +14
Przed chwila HR-ówka przerwała process i jako powod podała brak gotowosci do pracy z biura 3 dni w tyg.
Pytanie do kogoś kto sie orientuje, jaki problem rozwiazuje praca hybrydowa 3 dni z biura i dlacego jest teraz taka sraczka na to?
#programowanie #it #programista15k
Pytanie do kogoś kto sie orientuje, jaki problem rozwiazuje praca hybrydowa 3 dni z biura i dlacego jest teraz taka sraczka na to?
#programowanie #it #programista15k

Wy cały czas macie włączoną lokalizację telefonu w celu umożliwienia aktualizacji pogody w mibandzie poprzez mi fit?
Bo jak wyłączam lokalizację na telefonie (czyli gpsa) to za każdym razem po włączeniu aplikacji Mi Fit prosi mnie o włączenie lokalizacji. Bez jej dostępu zauważyłem brak samoistnej aktualizacji pogody w mibandzie. Tego typu alert pojawiał się zarówno w oficjalnej wersji, jak i w obecnym przerobionym mifit z jednego z forum.
Wiecznie uruchomiona lokalizacja dla baterii nie jest zbyt dobra z tego co się orientuję. Już samo wiecznie uruchomione bluetooth w celu otrzymywania powiadomień już wpływa na pracę telefonu a tu jeszcze trzeba lokalizację udostępniać cały czas?
Uprzedzajac pytania, w aplikacji mi fit mam wyłączone uzyskiwanie informacji o miejscowości poprzez lokalizację. Wpisałem swoje miasto w którym jestem manualnie.
#miband #xiaomi #android #android10
BT 4 i wyżej jest LE. Więcej bateri ci pójdzie jak będziesz miał zły zasięg w budynku niż to co wyżej pisałem
W przypadku miband nie ma problemu i zazwyczaj łączy się bez ale np waga miscale już się bez lokalizacji nie połączy
@sylwke3100: no jakoś nie wydaje mi się aby lokalizacja nie miała wpływu na synchronizację pogody.
Mi band 4 pokazuje pogodę dzisiejszą oraz tą którą wie na następne 4 dni. Jak mam cały czas wyłączoną lokalizację to na następny dzień
@misiek735: powinien, ale nie będzie działać.
Mam tę opaskę od premiery i już się przyzwyczaiłem, że jedyne co potrafi to pokazywać poprawnie godzinę.
Tętno mierzy kiedy chce, powiadomienia raz pokazuje a raz nie, nie rozpoznaje żadnych aktywności oprócz liczenia kroków itp itd.
Komentarz usunięty przez autora
O pulsie i krokach to wiem, tego typu miernik nigdy nie będzie działał prawidłowo. To samo ze spaniem, na noc wolę się odczepić od elektroniki a nie ciągle ją mieć przy sobie.
Ale np. Mi band 4 wyświetla
Może zwykły reebot opaski pomoże? Masz taką funkcję w ustawieniach opaski (More - settings - reebot)