Wpis z mikrobloga

@Atreyu: w e92 masz okna bez ramek, wiec zawsze bedzie troche glosniej, no i wiadomo - zalezy w jakim stanie masz uszczelki, szum zawsze bedzie ale mi specjalnie nie przeszkadzalo. Nic co moze meczyc. A na trasie zdecydowanie komfortowe, w zasadzie glownie po to go kupilem, niski, twarde zawieszenie, rewelacyjne hamulce, mocy nie brakowalo, jeszcze 4x4 w zime robi robote na bardziej zapomnianych drogach. Przez te 10 lat nie mialem
  • Odpowiedz
@Atreyu: odpowiem Ci, nawet jak jakbyś kupił r-------ą w iment, po dzwonie i ze świszczącym turbo lub r----------m zawieszeniem to będzie 4x lepsza niż ten Twój saabik xD
  • Odpowiedz
@Atreyu: Ja mam 335i E93. Jak jechaliśmy z UK do Polski i z powrotem to było komfortowo. 18" bez runflatów. Jest trochę twardo, ale tego się można było spodziewać. Jakoś super cicho nie jest, ale zupełnie znośnie i nie męczy. Deszcz strasznie słychać, bo w cabrio dach słabiutko wytłumiony.
  • Odpowiedz
@kipowrot: czytałem ostatnio artykuł chyba z 2007 w którym porównywany był nowy SC 2.8T z nowym e91 330i (z racji że salonowo cena była prawie taka sama) i poza napędem i układem kierowniczym nie były to tak aż dwa odległe światy nawet jak po latach takie porównanie wygląda już trochę inaczej

Wielkościowo identyczne
Materiały lepsze w bmw
Wyciszenie trochę lepsze w bmw
  • Odpowiedz
@saginata: wolałbym właśnie e93 bo lepiej wygląda i... to cabrio ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale właśnie tego kiepsko wytłumionego hardtopu (i "trochę" dodatkowych kilogramów) się boję
  • Odpowiedz
@Atreyu: Też się wahałem, ale mi przeszło zaraz po zakupie. Pomogło, że go kupiłem w środku lata w Brighton. Nawet jak nie opuszczasz dachu to brak słupka to fajna sprawa. Do tego z opuszczonym dachem wydech brzmi sto razy lepiej. Hałasujący deszcz zauważyłem kilka razy ale mi nie przeszkadzał.

Dobrego porownania z coupe nie mam, ale te dodatkowe kilogramy nie przeszkadzają zapieprzać. Szczególnie jak lekko zmapujesz. Trochę szkoda, że wbijają
  • Odpowiedz
80k

@kipowrot: na szczęście nie mieszkam w Polsce (σ ͜ʖσ)

Trochę szkoda, że wbijają go w wyższy próg Road Taxu. Płacę £555 a za coupe w tym roczniku by było £325.

@saginata: za kombi płacę też ponad 500 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Atreyu: Mam e92 335i (n55) z xdrive. Opony 19" michelin pilot super sport z runflatem. Na autostradzie opony trochę są głośne ale nie do przesady.
  • Odpowiedz