Wpis z mikrobloga

już i tak idziemy do nieuniknionej katastrofy

@JakovKarnic: Jak będzie wyglądać ta nieunikniona katastrofa? Stwierdzenie katastrofa jest bardzo poważne. Co masz na myśli przez katastrofę - totalną anihilację rodzaju ludzkiego? Czy może jednak coś mniejszego kalibru? Swoje stanowisko uzasadnij. Pozdrawiam.
@MH_00: masowa depopulacja, wywołana:
-rozwojem i powstaniem nowych ogromnych stref beztlenowych w oceanach (przemysł rybny przestanie istnieć)
-podniesieniem się poziomu morza (zalanie sporych terenów rolniczych oraz miejsc o dużej koncentracji ludności)
-podniesienie się temperatur (co spowoduje powstanie stref, gdzie ludzie po prostu nie będą mogli mieszkać, bo będzie dla człowieka za ciepło).
-zatrzymaniem się prądów morskich (golfsztorm zatrzyma się) co spowoduje, że kilmat w Europie stanie się suchy i kontynentalny)
-podniesieniem
@JakovKarnic: Rozumiem obawy, te czynniki które wymieniłeś mogą doprowadzić do bardzo złych skutków. Masz jakieś konkretne badanie, stosunkowo rzetelne, które wprost mówi o tym, że to się wydarzy jeżeli nic nie zmienimy? Byłoby fajnie jakbyś podesłał link. Pisze to bez złośliwości jako człowiek, który dość sceptycznie podchodzi do zapowiedzi kataklizmów, ale chcę się zapoznać ze stanowiskiem innych osób więc jakbyś się podzielił informacjami o takich badaniach byłbym Ci bardzo zobowiązany
@MH_00: spoko, ja też nie jestem naukowcem i raczej bazuje na artykułach (najczęściej przetłumaczonych, bo przejście przez angielski jest dla mnie dość ciężkie) i filmikach na yt (chociaż wybieram takie, które stosują riserdż i piszą źródła).
https://www.youtube.com/watch?v=U6AGGYD-fN8 polecam cały film, mówi o większości rzeczy o których napisałem.

Żeby opisać ci cały system i wszystkie zagrożenia to nie jestem w stanie. Zagadnienie jest tak szerokie, że zajęłoby mi to cały dzień, a