Aktywne Wpisy
WielkiNos +363
Wyobrażacie sobie ból lewackich odbytów gdyby na jakiejś grupce napisać, że się nie lubi murzynów bo są #!$%@?#@$ący i mają niskie iq?
Tymczasem lewaczki:
#dzieci #macierzynstwo #tatacontent #lewackalogika #bekazlewactwa #p0lka #julka
Tymczasem lewaczki:
#dzieci #macierzynstwo #tatacontent #lewackalogika #bekazlewactwa #p0lka #julka
Antybristler +329
Siema. Jakiś czas temu chwaliłem się tutaj, że wychodzę z teleskopem na miasto i spotkało się to ze sporym entuzjazmem. Zaczynałem od pokazywania Saturna, bo myślałem, że tylko ta planeta będzie robić wrażenie. Do widoku takiego księżyca niejako przywykliśmy, nie to co planeta z pierścieniami. Okazuje się jednak, że inne rzeczy na niebie też są chętnie oglądane, a moja inicjatywa trochę się rozwinęła. Cały czas inwestuję w sprzęt, żeby uatrakcyjnić pokazy, ale
Powiem tak, cieszy mnie że młoda osoba angażuje się w takie rzeczy. Niektórym dorosłym nie chce się zając problemem zmian klimatycznych, a dużej części to nawet zainteresować, bo "po co, skoro skutki nie są bezpośrednio odczuwalne" albo "nas to nie dotyczy, to w jakichś dalekich krajach trzeciego świata". Ja np. żałuję, że w młodości, kiedy był na to czas, nie chciało mi się bardziej angażować, mogę nawet powiedzieć że w cokolwiek. Teraz nie dość, że mi trudniej, to już mam mniej czasu, aby wiedzieć lub rozumiem wszystko tak, jak chcę, bo nie mam czasu. Dlatego też trochę popieram Gretę w tym sensie. Niech angażuje młodzież do tego, aby przejąć losem planety, a jeśli nie, to chociaż swojego lokalnego skrawka. A przecież nie walczy o jakieś ściśle społeczne kwestie, tylko o dobro dla wszystkich. Z drugiej strony nie lubię, kiedy dzieci angażują się w politykę aż do takiego stopnia. Bo wciąż są to dzieci i łatwiej im coś wmówić czy zmanipulować. Dlatego nie podoba mi się, że osoba w takim wieku osiągnęła taki problem rozpoznawalności.
#neuropa #gretathunberg #4konserwy
przecież widać, że nie ogarnia. płacze o skradzionym dzieciństwie siedząc na fotelu za 6k euro, a w tym samym czasie dzieci w afryce jebią w kopalniach albo szukają żarcia na wysypiskach.
przez litość nie wrzucę tu bardziej drastycznego zdjęcia, ale pewnie Gretę i tak striggerowałby ten plastik.
a poziom rozpoznawalności? przecież to dzięki kasie jej starych. pies z kulawą