Wpis z mikrobloga

Memy ze srającą Gretą to jedna z najbardziej obrzydliwych rzeczy na wykopie, jakie tutaj były od jakiegoś czasu. Nie obrzydliwe dlatego, bo ukazują "incydent kałowy", ale dlatego że musiały je wymyślić jakieś chore #!$%@?. Kto w ogóle robi takie memy z jakimikolwiek ludźmi? Ani pisowcom, ani kodowcom (w tradycyjnych wykopowych wojenkach) nie robi się takich rzeczy. Nawet jeśli jakiś cringe z Soku z Buraku lub jakichś grażynowych stronek się pojawiał, to głównie dla beki z samego wykonania. Dlatego dziwię się, że ktoś robi takie obrazki z dzieckiem, wtf. Scating - rozumiem, różni ludzie lubią różne rzeczy. Scating i dzieci? To już nie jest ok. Gdyby to było jeszcze jakieś inteligentne porównanie z błyskotliwym cytatem, to twarz tylko by się krzywiła. A że to są same prymitywne porównania i brak gustu, to niesmak pozostaje. W sumie dziwię się, że @moderacja nic z tym nigdy nie robiła (a jeśli, jakimś cudem, tak to szanuję).
Powiem tak, cieszy mnie że młoda osoba angażuje się w takie rzeczy. Niektórym dorosłym nie chce się zając problemem zmian klimatycznych, a dużej części to nawet zainteresować, bo "po co, skoro skutki nie są bezpośrednio odczuwalne" albo "nas to nie dotyczy, to w jakichś dalekich krajach trzeciego świata". Ja np. żałuję, że w młodości, kiedy był na to czas, nie chciało mi się bardziej angażować, mogę nawet powiedzieć że w cokolwiek. Teraz nie dość, że mi trudniej, to już mam mniej czasu, aby wiedzieć lub rozumiem wszystko tak, jak chcę, bo nie mam czasu. Dlatego też trochę popieram Gretę w tym sensie. Niech angażuje młodzież do tego, aby przejąć losem planety, a jeśli nie, to chociaż swojego lokalnego skrawka. A przecież nie walczy o jakieś ściśle społeczne kwestie, tylko o dobro dla wszystkich. Z drugiej strony nie lubię, kiedy dzieci angażują się w politykę aż do takiego stopnia. Bo wciąż są to dzieci i łatwiej im coś wmówić czy zmanipulować. Dlatego nie podoba mi się, że osoba w takim wieku osiągnęła taki problem rozpoznawalności.
#neuropa #gretathunberg #4konserwy
  • 3
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kummernis: nie "ona się angażuje" tylko "jest angażowana pomimo braku intelektualnych możliwości".
przecież widać, że nie ogarnia. płacze o skradzionym dzieciństwie siedząc na fotelu za 6k euro, a w tym samym czasie dzieci w afryce jebią w kopalniach albo szukają żarcia na wysypiskach.
przez litość nie wrzucę tu bardziej drastycznego zdjęcia, ale pewnie Gretę i tak striggerowałby ten plastik.
a poziom rozpoznawalności? przecież to dzięki kasie jej starych. pies z kulawą
Pobierz PotwornyKogut - @Kummernis: nie "ona się angażuje" tylko "jest angażowana pomimo brak...
źródło: comment_VihBw4SY1dQMHCgUinMF0YuVzVhlmFjE.jpg