Aktywne Wpisy
Czy w bloku taka pojedyncza płyta na parterze dźwiga wszystkie 10 płyt nad nią czy ta masa się inaczej rozkłada?
Czy płyty parterowe są odlane z mocniejszej mieszanki niż pozostałe czy wszystkie robili na ten sam parametr?
W którym mieszkaniu teoretycznie najszybciej pojawią się napreżenia i pęknięcia a w którym najwolniej?
#budownictwo #fizyka #nieruchomosci
Czy płyty parterowe są odlane z mocniejszej mieszanki niż pozostałe czy wszystkie robili na ten sam parametr?
W którym mieszkaniu teoretycznie najszybciej pojawią się napreżenia i pęknięcia a w którym najwolniej?
#budownictwo #fizyka #nieruchomosci
Próbuje zrozumieć tą mode na #wakacje dwa razy do roku #pracbaza i zastanawiam się jak wy to ogarniacie
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
https://youtu.be/RClAGaN6CgE
Normikiem raczej też nie.
Czyli co? Godzicie się z byciem w przegrywie? Serio myślicie, że nadziei nie ma?
@Antymonachomachia: Bardzo łatwo. Każdy by chciał wyjść z przegrywu.
@Antymonachomachia: Nie mamy wyboru. Los się nas o zgodę nie pytał.
Serio możliwości jest mnóstwo, tylko ja wiem, że łatwo się mówi, ale po ciężkich pierwszych krokach zacznie wychodzić, choć to będzie długi proces, który sam obecnie przechodzę.
Choćby
@Antymonachomachia: Nie narzucamy na siebie żadnych ograniczeń.
@Antymonachomachia: Ja ma zero par na tinderze debili. Rozumiesz?
A co do portali to daj spokój.. Też nie mam par ;p a jak z jakąs popiszę to też ma mnie gdzieś z czasem... Mam to gdzieś, bo tam faktycznie jest roszczeniowość.
Poznawanie w realu jedynie... To zupełnie inna rzeczywistość, inaczej kobiety się zachowują. Ale ja przynajmniej na razie nie naciskam na relacje z kobietami, bardziej na razie na