#steam #darkestdungeon Chciałem zwrócić Darkest Dungeon kupiony na obecnej wyprzedaży, bo niestety albo jest to strasznie nudne albo ja nie potrafię się wkręcić.Niestety przekonanie się o tym zajęło mi 3 godziny i 16 minut. Udało się komuś zwrócić grę po przekroczeniu bariery 2h? A jeśli już po ptakach, jest jakiś poradnik dla początkujących, jak wejść w tę grę, by się nie odbić?
@tmkg: Poradników typu darkest dungeon beginners guide masz mnóstwo. Odnośnie wkręcenia się, to pytanie jest: dlaczego Cię gra nudzi? Non stop giniesz, nie wiesz co budować, co rozwijać, czy co? Grałeś wcześniej w rougelike'i, dungeon crawlery czy inne taktyki turowe? Trochę czasu z grą trzeba spędzić, żeby zrozumieć priorytety. Poznanie mechanik i zależność też swoje trwa. Gra polega na grindzie, jak diablo, tylko inaczej. :)
Chciałem zwrócić Darkest Dungeon kupiony na obecnej wyprzedaży, bo niestety albo jest to strasznie nudne albo ja nie potrafię się wkręcić.Niestety przekonanie się o tym zajęło mi 3 godziny i 16 minut.
Udało się komuś zwrócić grę po przekroczeniu bariery 2h?
A jeśli już po ptakach, jest jakiś poradnik dla początkujących, jak wejść w tę grę, by się nie odbić?