Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PucziMMA +7
tl;dr
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Przypominam listę zbrodni na waszych żyłach
-nie puszczanie stazy przed naciśnięciem tloczka
-wielokrotne używanie jednej igły
-podawanie gorących cieczy
-zbyt dużo kwasku, w zasadzie to używanie czegokolwiek poza witaminą c w rozsadnej ilości
-nie uzywanie heparyny
To krótka lista i bardzo szybka droga do podawania w mięśnie.
I niech was Bog strzeze przed podaniem tą drogą kodeiny, nawet na największym skręcie.
@Ohjeny: Czemu? Przecież igły kosztują grosze o.O
.
@NKPL: zależy w aptece na dworcu wschodnim, a także we wszystkich aptekach na zabkowskiej, targowej, bialostockiej, generalnie w okolicy Brzeskiej jedna igła kosztuje 2zł. A nie każdemu chce się iść dwa kilometry. Często taką cenę ma jedyna apteka otwarta w niedzielę czy święta . Sama widziałam w aptece na Śląsku
Znam czlowieka, ktory nosi igłę wpieta w kolnierz bluzki. I normalnie nią podaje, zmienia moze raz na kilka tygodni, chociaz znacznie szybciej staje sie doslownie cała powyginana i wbija ją z rozmachu.
No i narkoman musi nosic wszystko przy sobie, dlatego taka duza paczka nie wchodzi w grę przy ciągłych przeszukaniach. W Holandii za to można z całą odpowiedzialnoscia powiedzieć, że każdy
Co jest totalną głupotą z ich strony, bo wtedy taki zdesperowany człowiek może np. ukłuć się niesterylną igłą czy zrobić sobie znacznie wiékszą krzywdę. Raz farmaceutka odmówiła mi sprzedaży igieł, widząc objawy odstawienia, nawet słyszałam, jak gada z drugą na zapleczu. W drugiej już sprzedali.