Wpis z mikrobloga

#narkotykizawszespoko #opiowraki #hyperreal

Przypominam listę zbrodni na waszych żyłach

-nie puszczanie stazy przed naciśnięciem tloczka
-wielokrotne używanie jednej igły
-podawanie gorących cieczy
-zbyt dużo kwasku, w zasadzie to używanie czegokolwiek poza witaminą c w rozsadnej ilości
-nie uzywanie heparyny

To krótka lista i bardzo szybka droga do podawania w mięśnie.

I niech was Bog strzeze przed podaniem tą drogą kodeiny, nawet na największym skręcie.
  • 12
  • Odpowiedz
@kokiloki21: zadlawisz się własnym językiem, wcześniej będziesz jeszcze potwornie cierpiec. Jak człowiek wrzucony w ogień , tylko znacznie dłużej.
.
@NKPL: zależy w aptece na dworcu wschodnim, a także we wszystkich aptekach na zabkowskiej, targowej, bialostockiej, generalnie w okolicy Brzeskiej jedna igła kosztuje 2zł. A nie każdemu chce się iść dwa kilometry. Często taką cenę ma jedyna apteka otwarta w niedzielę czy święta . Sama widziałam w aptece na Śląsku
  • Odpowiedz
@Ohjeny: 100 sztuk kosztuje kilkanaście złotych, bardziej o takie paki mi chodziło. Jak ktoś ćpa to czemu nie kupić od razu więcej? :3
  • Odpowiedz
@NKPL: bo wtedy sie o tyn nie myśli .

Znam czlowieka, ktory nosi igłę wpieta w kolnierz bluzki. I normalnie nią podaje, zmienia moze raz na kilka tygodni, chociaz znacznie szybciej staje sie doslownie cała powyginana i wbija ją z rozmachu.

No i narkoman musi nosic wszystko przy sobie, dlatego taka duza paczka nie wchodzi w grę przy ciągłych przeszukaniach. W Holandii za to można z całą odpowiedzialnoscia powiedzieć, że każdy
  • Odpowiedz
Często tez farmaceuta odmawia sprzedaży igły narkomanowi ze wzgledu na sumienie

Co jest totalną głupotą z ich strony, bo wtedy taki zdesperowany człowiek może np. ukłuć się niesterylną igłą czy zrobić sobie znacznie wiékszą krzywdę. Raz farmaceutka odmówiła mi sprzedaży igieł, widząc objawy odstawienia, nawet słyszałam, jak gada z drugą na zapleczu. W drugiej już sprzedali.
  • Odpowiedz
Mnie tam zdarzyło się kodę walić i.v. Tylko że robiłam to bardzo powoli, dodatkowo przyjęłam wcześniej lek antyhistaminowy. Tak czy siak, sensu w tym nie ma.
  • Odpowiedz
@Ohjeny: Sumienia trzeba nie mieć, żeby zmuszać kogoś do walenia starym/czyimś sprzętem. Nie powinno być czegoś takiego, że farmaceuta może odmówić sprzedaży towaru bo mu się ktoś nie podoba. Wstyd za ten kraj.
  • Odpowiedz