Wpis z mikrobloga

No nic, dałem się nabrać. Myślałem, że w wyborach oddaje głos na wolnorynkowców, a okazało się, że to zwykli socjaliści narodowi. Mogłem się spodziewać, ale jestem idealistą i do końca chciałem wierzyć w ich dobre chęci wolnorynkowe. Czyli oficjalnie w Polsce nie ma żadnej partii wolnorynkowej z prawdziwego zdarzenia, sami socjaliści, chyba powoli czas się znów pakować na emigracje jednak. Serio. Wczoraj żona mnie się pytała czy nie wynajmujemy mieszkania i się nie wyprowadzamy 10km do Czech.

#polityka #neuropa #konfedereacja #polska #zalesie
  • 15
@lakukaracza_: Oficjalnie to Konfederacja głosowała przeciwko podwyżce podatków, przeniesieniu kasy niepełnosprawnych na 15 emeryturę i pseudo marszałkowi, który złamał prawo na chyba drugim posiedzeniu.

Pieprzenie Bosaka, Korwina czy kogokolwiek innego jest nieoficjalne.

Miej RiGCZ, oceniaj po czynach, nie po słowach.
Konfederacja się błaźni bawiąc się w światopoglądowe populistyczne #!$%@?

@lakukaracza_: Może się nie błaźnić i wrócić po próg. Mieszkasz w Polsce, tutaj ludzie ogarniający gospodarkę to za mało, by cokolwiek znaczyć.
Pieprzenie głupot i kradnięcie wyborców PiSowi to prawdopodobnie najlepsza taktyka.
Pieprzenie głupot i kradnięcie wyborców PiSowi to prawdopodobnie najlepsza taktyka.

@czynastolatek: Prowadząca do coraz większej radykalizacji Konfy. Im liczniejszy tego typu elektorat, tym więcej do powiedzenia będzie miał Bosak z Winnickim - a Krul, Mentzen czy Dziambor staną się mniejszością.

A wtedy, cóż, życzę powodzenia. Konfa wpadnie w zaklęte koło, gdzie duża ilość wyborców "narodowych" będzie wymagała równie "narodowej" polityki (cytując - pieprzenia głupot), a kwestie gospodarcze zejdą nawet nie na
@czynastolatek: Ale pójdzie. Elektorat narodowy ma zupełnie inne oczekiwania niż elektorat wolnościowy czy centrowy, więc jeżeli zauważą że Konfa łagodzi retorykę, choćby w sprawie homoseksualistów czy stosunków Kościół-państwo... to wrócą do PiSu.

Jedynym sposobem na uniknięcie tego trendu jest dostarczanie elektoratowi narodowemu coraz silniejszych "bodźców" - a to jest droga donikąd, bo prędzej czy później dojdą do ściany. Elektorat ten skapnie się że Konfa tylko "gada" a niczego konkretnego nie "robi"
@lakukaracza_: a ja na nich mialem glosowac, ale w koncu dzien wyborow mialem takie zakrecenie, ze nie zagłosowałem i się w #!$%@? cieszę, bo by mi teraz było wstyd, ze sie tak w #!$%@? dałem zrobić. Był swego czasu Robert Gwiazdowski i to był gość, który rokował duże nadzieje, a nie jakieś hail hitlery i inne szczęśćborza...#!$%@? tam z nimi wszystkimi: w Polsce są złe władze, bo ludzie to w przeważającej