W nawiązaniu do znaleziska #ryu: dot. feministek - takie spostrzeżenie...
Czy feministka, wymagająca od mężczyzn dodatkowego, specjalnego traktowania kobiet, nie wyraża tym samym poglądu, że kobieta NIE JEST RÓWNA mężczyźnie, a co za tym idzie - nie jest przypadkiem szowinistką ?
@JesterRaiin: @maciejkack: przeciez ich mozgi nie sa przystosowane do myslenia logicznie i takie bledy logiczne to u nich normalka i powszechnosc, nie mowie tego jako szowinista, ale to stwierdzone naukowo, po prostu faceci maja mozgi zbudowane tak ze mysla bardziej logicznie, a kobiety emocjonalnie, taki juz swiat jest no i dobrze :) bo swiat jest jak kobieta, my mezczyzni nigdy go nie zrozumiemy i nie pojmiemy w pelni i w
@JesterRaiin: ogolnie sa zazwyczaj bardziej chamskie i nie kulturalne, uwazaja sie za lepszych od innych, w szczegolnosci od mezczyzn, niby ze rowni, ale tak naprawde uwazaja sie za lepsze od nas, do tego najwiekszym ich argumentem jest zakmnij sie :D
@porque: Miałem kiedyś ciekawą dyskusję z jedną taką i gdy zeszło na tematy damsko-męskie zaczęła mi przerywać, nie reagując kompletnie na uwagi o braku kultury dyskusji. #!$%@?łem się i przestałem zwracać uwagi na jej jazgot, tylko spokojnie i niezbyt głośno mówiłem swoje. Po kilku chwilach cisnęła mi drinkiem w twarz. :D
po prostu faceci maja mozgi zbudowane tak ze mysla bardziej logicznie, a kobiety emocjonalnie, taki juz swiat jest no i dobrze :)
nie jestem za przywilejami, wystarczy normalne równouprawnienie, na pewno nie zamierzam bronić frakcji wrzeszczących feministek ale mózg mężczyzny nie jest specjalnie lepszy (każdy jest specjalizowany)ani też nie można powiedzieć że skłonność do emocji wyłącza logiczne myślenie. Po części masz racje że emocje mogą zdominować logiczne myślenie ale są
@JesterRaiin: Tak jak tam pisałem. Feministka to termin bardzo szeroki. Mnóstwo ludzi uznających płciowy egalitaryzm nazywają siebie feministami, wolę zawsze najglosniejsi są najwięksi krzykacze i te różne radykalne feministki ludziom kojarzą się że wszystkimi. Inna sprawa, że wielu seksistow po prostu chce uważać że tak jest, bo ich zdaniem kobiety ogólnie są glupsze.
Czy feministka, wymagająca od mężczyzn dodatkowego, specjalnego traktowania kobiet, nie wyraża tym samym poglądu, że kobieta NIE JEST RÓWNA mężczyźnie, a co za tym idzie - nie jest przypadkiem szowinistką ?
#poprostujester #hondapyta #obserwacja
Komentarz usunięty przez moderatora
Ha czyli jednak kobiety nie są równe mężczyznom, bo nie potrafią logicznie myśleć?
Komentarz usunięty przez autora
@misiafaraona: Absolutnie nie. Kobiety posługują się logiką innego rodzaju. ;]
@GeraltRedhammer: Kol. @Ryu: rzucił je na mikro. Fakt, może "znalezisko" źle zasugerował... Sorry. :]
@misiafaraona: opisal wlasnie to @JesterRaiin: :D normalnie wszyscy sie nawzajem uzupelniamy :D
Komentarz usunięty przez moderatora
nie jestem za przywilejami, wystarczy normalne równouprawnienie, na pewno nie zamierzam bronić frakcji wrzeszczących feministek ale mózg mężczyzny nie jest specjalnie lepszy (każdy jest specjalizowany)ani też nie można powiedzieć że skłonność do emocji wyłącza logiczne myślenie. Po części masz racje że emocje mogą zdominować logiczne myślenie ale są
Komentarz usunięty przez autora