Wpis z mikrobloga

@Caliban: Jeśli się tym na prawdę pasjonujesz to nie ważne jakie studia wybierzesz. Ważne będzie tylko to co będziesz robic po za nimi.
Oczywiście przekażą Ci tam pewną wiedzę, ale twoj sukces będzie zależeć tylko od twojej ciężkiej pracy.

Na moim przykładzie wybrałem studia informatyczne, ale chcę iść w grafike 3D (gamedev). Studia pochłaniają dużo czasu przez co nie mogę się rozwijać w grafice 3D.
Dlatego najprawdopodobniej z nich zrezygnuję, pójdę do pracy i będę się uczył z
  • Odpowiedz
@maciek0919: Dzięki wielkie Mireczku, powiem szczerze moję umiejętności póki co są na zerowym poziomiem, coś tam się ucze szkicować sam, i zawsze dłubałem jakieś graficzki w gimpie czy to poprostu zwykłe fotoszopki, ale cholera uwielbiam jak coś ładnie wygląda i dobrze. Plakaty, okładki, strony internetowe czy zwykłe koncepty z filmów i gier i chciałbym sam umieć coś takiego robić. Więc chyba zdecyduję się na tą grafikę lub na coś innego
  • Odpowiedz
@maciek0919: wkurza mnie takie gadanie, że studia są niepotrzebne i szkoda czasu i można na youtubie wszystkiego nauczyć. niektórzy potrzebują bodźca, żeby się czymś zainteresować. a wydane kilka tysięcy jest dobrym motywatorem ;)

@Caliban: żeby nie było offtopu to powiem, że bardzo sobie cenie swoje studia związane z projektowaniem graficznym. nie jest to uap, a swps wrocław. w moim przypadku po roku bawienia się w pseudo "freelance" i
  • Odpowiedz
@neurofunky: Ja nie napisałem ze studia są niepotrzebne, tylko że samodoksztalcanie jest ważniejsze od studiów. Studia są idealne dla osob, które chcą zobaczyć na co dany dzial się rozgałęzia.
Natomiast jeśli ktoś wie co konkretnie chcę robić(nazwijmy to jaką specjalizacje chce obrać), wie jak do tego dojść to moim zdaniem łatwiej(szybciej)to osiągnąć z darmowych/platnych tutoriali osób, które robią to zawodowo.

Oczywiście studia to znajomości, niejednokrotnie wykładowcy, którzy pracują jako specjaliści,
  • Odpowiedz