Aktywne Wpisy
olsnienie +169
Trzeźwi plusują, a te ochlane mordy z gnijącymi wątrobami niech zdychają z kacem mordercą w łóżkach albo gdzie tam ich a-----l powlekł, nawet mi ich nie żal
A ja już na spacerku z piesełem
A ja już na spacerku z piesełem
źródło: Clipboard01
Pobierz
titus1 +183
Pijcie mną ze kompot, radujcie się ze mną. W wieku 53 lat kupiłem sobie pierwysz w swoim życiu, wymarzony zestaw audio. Wieża Technics z kolumnami. Ktoś powie, że używany stary rupieć, a ja o czymś takim śniłem od dawna nie celowałem w jakieś hajendy, potrójne A. Miał być technics albo diora, które widywałem na klasowych dyskotekach. Nie jestem też audiofilem, który dąży do poszerzenia sceny czy większej czarności basów. Ma grać. Gdy

źródło: comment_U15qSwH6sP5Va9OX2JD4zUrJFJlCc3Dw.jpg
Pobierz#z------------------m jak oglądam z żoną jej ulubione filmy: czyli jakieś kostiumowe, 15 - 18 wiek.
"Ale bym chciała żyć w takich czasach"
- ta zdechła byś na dżumę
- albo zmarła w wieku 20 lat przy porodzie
- albo pewnie byś się urodziła chłopką i by cię ruchali od 14 roku życia i z 4 dzieci zajpi3rdalała byś w polu.
Nie wiem jak było w całej Europie (zgaduję, że tak samo), ale u nas chłopstwo mnożyło się tak jak w tym rzekomo micie z którym chcesz walczyć. 15-20 lat to najczęstszy wiek zamążpójścia i wydania na świat pierwszych dzieci, z których większość umierała, szczególnie chłopcy. Po 20 samotne kobiety to była pogardzana garstka. Sami chłopi, rzeczywiście kalkulowali,
Jakieś źródło? Poczytałbym
źródło: comment_e3iVJxrJDcAwKL6dPNgMCBmDyc6dvivK.jpg
Pobierz-zachorować na szkorbut
-mieć na żywca amputowaną rękę od zakażenia po małym zadrapaniu
-srać do wiadra
-zostać powieszonym w wieku 25 lat
Nastoletnie śluby to była domena arystokracji, żeby szybko koligacić rodziny.
Albo jak Ludwik XIV przyjmowanie gości na kiblu, bo przez brak higieny i dobrych warunków sanitarnych sraka motzno. xD
https://wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,25435173,wszyscy-jestesmy-szlacheckimi-bekartami-moj-pradziadek.html
Komentarz usunięty przez autora