Wpis z mikrobloga

Dajcie jakieś przepisy na sos do mięsa. Robię mięsa w #sousvide i często potem w fazie ostatniej gdy przyrumieniam mięso na patelni , używam też soków z torebki po mięsie i dodaje różne dodatki, po czym zagęszczam i wychodzi fajny sos.
Problem jest jak nie chce mi się jeszcze bawić po gotowaniu sousvide. Jak zrobić jakiś fajny oddzielny sos który będę mógł przygotować równolegle ?
#gotujzwykopem
  • 6
  • Odpowiedz
@LeopoldStuff: podstawowy problem to taki, że jeśli chcesz dobry sos do mięsa to powinien być on na mięsie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z takich bezmiesnych to myślę, że grzybowy zawsze spoko, jeśli lubisz proste i troche "chamskie" smaki to sos na ciepło musztardowy lub chrzanowy daje rade

Ewentualnie jak mam pieczone mięso to zlewam te soki do słoiczka i wkładam do lodowki, galaretka która powstaje to
  • Odpowiedz