Wpis z mikrobloga

Czy u was też w szkole była taka bieda, że jak dostawaliście wydrukowany test to nie można było na nim zaznaczać tylko na oddzielnej kartce żeby był wielokrotnego użytku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bieda #wykopplus30club
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iighlaq_alhabl: Oj tak. Kończyłam wiejską podstawówkę i nie pamiętam nawet żebyśmy ksero mieli. Może w 7-8 klasie się pojawiło. Jeden, jedyny komputer na całą szkołę pojawił się dopiero jak byłam w 8 klasie. Kupił go szkole Holender w zamian za to, że ostatnie klasy uczestniczyły w wkopkach na jego polu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Serio, serio. Większość z nas wtedy miała pierwszą styczność z komputerem.
  • Odpowiedz
@Blekitna_kropka: ja w 1995 roku łączyłem się z internetem u znajomych, którzy byli wówczas bogaci. Pamiętam jak z głowy wymyślałem adresy stron żeby sprawdzić ich treść. No cóż niewielki był wybór, ale doznania niesamowite ( ͡° ͜ʖ ͡°) W 1999 roku kolega pomógł założyć mi e-mail a ja całą fortunę przepuszczałem w kafejce. Moja podstawówka miała komputery już w 1998 roku. Pamiętam że sala jako jedyna
  • Odpowiedz
@iighlaq_alhabl: podobnie jak u Kolegi @abart_bo_co, nie było u mnie w szkole takich luksusów. Pisało się na kartkach wyrwanych z zeszytu.
@Blekitna_kropka: ja pierwsze zetknięcie z blaszakiem w szkole miałem w podstawówce na kółku komputerowym. to był jakiś AT z Herculesem i czarno-białym monitorem. Norton Commander i Prince of Persia. Matko, jaki to był klimat…

• Odpowiedz