Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +194
Łosoś ze szpinakiem w domowym cieście francuskim, karmelizowana brukselka i prosta sałatka. Przekrój w komciu
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
czykoniemnieslysza +100
Pomyśleć że gdzieś tam w Ostrowie Wielkopolskim na furtkę mówią uliczka xd
W kapitalizmie specjalista ktory poswiecil swoja mlodosc jest wyzyskiwany przez korporację, wartość dodana jego pracy jest mu odbierana przez korporację, a za pomocą agresywnego marketingu wiele ze swoich zasobów traci na sztucznie wywołane w nim potrzeby.
W socjalizmie współdecyduje o swoim miejscu pracy, nie ma szefa który go wyzyskuje oraz nie traci swoich zasobów na sztucznie wzbudzone potrzeby #pdk
.
#antykapitalizm #konfederacja #neuropis #4konserwy #antykapitalizm #polityka
@r3pr3z3nt: a czemuż to w socjalizmie miałoby nie być prywatnych firm ? W socjalizmie nie ma spółdzielni ?
Pan Koneczny w temacie
Zmądrzej w końcu, interwencjonizm nie działa.
Socjalizm zaczyna się od pistoletu przy głowie i nim kończy.
Kyrje elejson dawno takich bzdur nie czytałem.
@r3pr3z3nt: Czyli że co, w kapitalizmie spółki nie upadają ?
@Kjedne: Co? Skąd to wziąłeś - upadanie spółek w kapitalizmie jest podstawowym mechanizmem rynkowym umożliwiającym konkurowanie - słowo widzę nieznane komunistom. A w komunie państwowe spółki czy rentowne czy nie, nie upadają, tylko niewykonują planu i tyle. Wszystko kosztem społeczeństwa.
aha jeszcze jedno. Ja uczyłem się w szkole za PRLu jeszcze i jakoś mogę powiedzieć że odniosłem sukces .Także tego..
socjalizm
1. ideologia głosząca dążenie do zniesienia prywatnej własności środków produkcji oraz podziałów klasowych;
2. ustrój społeczny oparty na realizacji założeń
narodowy socjalizm to sobie daruj bo to zupełne antypody, bo tu chodzi lewicową politykę a nie prawicową opartą na fantazmacie jednego narodu, jednej rasy. Tak samo realny socjalizm, czyli państwo leninowskie - w tym wątku o tym nie mówimy. Interesuje nas tylko to pierwsze.
Powiem więcej zniesienie prywatnej własności jest
Narodowy Socjalizm antypodami? Jak to? Totalny f-----m? Jest. Zaklady pracy obsadzane przez panstwowe przydzialy? Jest. Wymuszona jednomyslnosc i zabojstwo prawdziwej roznorodnosci? Jest! Do tego piszesz cos o tym, ze to prawicowa ideologia oparta na fantazmacie