Aktywne Wpisy
Kodzirasek +87
Onlyfansiara:
Minimalna krajowa: 8k( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rozowepaski #niebieskiepaski #p0lka #hipergamia #tinder #zwiazki #blackpill #p0lka #onlyfans #przegryw #logikarozowychpaskow #heheszki
Minimalna krajowa: 8k( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rozowepaski #niebieskiepaski #p0lka #hipergamia #tinder #zwiazki #blackpill #p0lka #onlyfans #przegryw #logikarozowychpaskow #heheszki
TwojHimars +404
#!$%@? umysłowe #biedronka weszło na wyższy poziom xD
Czy istnieje jakis system #inteligentnydom dla idiotow? (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Cos gdzie nie trzeba pisac skryptow, byc into programowanie. Gdzie mozna samemu podpinac jakies nastepne tematy bez wiedzy tajemnej. A ewentualnie awarie beda rzadkie i latwe do usuniecia.
Cena nie jest tu najwazniejsza. Bo uwazam,ze to inwestycja i bedzie stopniowo rozbudowywany.
Chce miec dobra baze ze wsparciem na nastepne lata. Takie #buyitforlife.
Zebym jak w przyszlym roku w koncu skoncza mi (w koncu ) ogrod i nawodnienie to zebym mogl sterowac tym wszystkim z jednej apki.
Na ta chwile chcialbym miec sterowanie:
- bramy garazowe i wejsciowe
- monitoring
- system alarmowy
- ogrzewanie
- oswietlenie
Dodatkowo z funkcji mysle bardziej niestandardowych rzeczy:
- kila mniejszych warunkow dla firmowych rzeczy (ifttt)
- zalezy mi na monitorownaiu zuzycia enegrii - ciepla - mam miejskie cieplo - da sie jakos zczytac dzule z
- fajnie by bylo miec wykresy temperatur - zuzycia - wody/energii
Znajomi w USA maja Nest i dziala to mega. Nie wiem tylko jak ze wsparciem u nas
OpenHAb wyglada ok , ale nie wiem czy ogarne
Jest cos na rynku u nas co by spelnialo te warunki? Moze ktos cos polecic? Popchnac mnie w jakims kierunku?
Moze ktos by sie za szekle podjal zaprojektowaina/doradztwa i moze montazu?
Takie pierwsze z brzegu pytanie natury technicznej:
Mam w domu jednorodzinnym miejskie ogrzewanie. Wymiennik ciepla ma zewnatrzna czujke i na podstawie krzywej grzewczej sam wie ile ciepla ma puscic na dom. Dziala to sporo lepiej niz bym sie spodziewal , ale wciaz chcialbym miec mozliwosc osobnej regulacji temperatury dla roznych pomieszczen i pory dnia. Jak zmusic taki termostat do dogadania sie z polskim wymiennikiem ciepla ?
#budujzwykopem #remontujzwykopem #smarthome #inteligentnydom
Nie znam się, ale się wypowiem: skoro cena nie gra roli to myślę że odpowiedź brzmi: i tak nie nie.
Nie, bo wszystkie są skomplikowane.
Tsk, bo na pewno istnieją firmy które się zajmą tym a ciebie, i wszystko zrobią tak jak chcesz.
Bo ja nie rozumiem takiej rzeczy
https://www.fibaro.com/pl/smart-home-in-use/inteligentny-ogrod/
Czy te czujniki wilgotnosci gleby itd.. (caly system) to musi byc od inch czy moze byc dobry i sprawdzony rainbird ?
Bo rainbird ma link modlu i jakies smartkontrolery. Tylko nie widze sensu 15 systeami sterowac z 15 roznych apek i ekranow.
@bigger: ;)
Zdalnie firma niechce sie doradzac. A dordzaja na zasadzie: kup Pan ten zestaw i zoabczysz czy bedzie dobrze.
Szukam jakiegos sklepu , gdzie poswieca ktoras godzine na to,zeby wypytac ,zrobic oferte i skasowac pewnie kilkanascie tysiecy za klamoty. Ale nie ma ¯\_(ツ)_/¯
Nie znam technologii., nie uzywam urzadzen itd..
to podaj chociaż co to za okolica
@speedo doradzisz w ktory smart system pojsc na poczatek?
a ja od siebie polecę ioBroker, bo jak home assistant jest prosty to ioBroker jest banalnie prosty, praktycznie całą konfigurację robi się z poziomu przeglądarki, rzadko trzeba zaglądać do konsoli + ma jeszcze jedną zaletę w postaci adaptera (modułu) pozwalającego na zbudowanie dowolnie wyglądającej wizualizacji (na zasadzie drag and drop)