Wpis z mikrobloga

Ale wczoraj na topie w dupsko dostałem. Grałem Ryzem na riven. Dawno tak źle się nie czułem. Oczywiście prosząc o Hanka zostałem zignorowany. Jeszcze jak. Miałem 0/2 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie wiem dlaczego w dużej mierze junglerzy nie lubią chodzić na topa.

#leagueoflegends
  • 13
@PakoThugLife: za bardzo ryzykowalem. Choć byłem od niej lepszy to miała troszkę szczęścia i lekką pomoc junglera. Za bardzo starałem się ją zabić przez co troszkę ryzykowalem no i się nie opłaciło. Potem poszła na bota i słyszę w oddali Quadra xD
@Reniferus: Ja mam właśnie odwrotnie, na topie ni #!$%@? nie potrafię grać na luzie, albo mnie #!$%@? typ z enemy który gra defensywnie bo wie że jest #!$%@? i dostanie w #!$%@?ę, przez co daję się baitować i ciągle ja dostaję w #!$%@?ę 1 v 2, a szkoda #!$%@? strzępić ryja. :D

Swoją droga, czemu sezon tak szybko się skończył w tym roku? Nie zdążyłem diamentu wbić i utknąłem jak patałach
@PakoThugLife: a nie właśnie w listopadzie?
W sumie nie pamiętam kiedy się sezon kończył ale wydaje mi się że zawsze było to przed nowym rokiem, choć może się mylę.
Ja wbilem platyne i przestałem grać rankedy, bo do diaxa raczej bym nie wbił, choć w nowym sezonie się zobaczy :D
Jestem też ciekaw jak zmiany w strukturze mapy wpłyną na rozgrywkę. Wczoraj grałem już z tymi zmianami i miałem takie wtf
@Reniferus: Ja jeszcze nie grałem, aktualnie abstynencja i przymierzam się do powrotu, tyle że każdy powrót zawsze boli, tutaj miesiąc/dwa nie grania i wracasz jak do nowej gry. Nawet nie wiedziałem o zmianach na mapie, aż idę poczytać o tym. :D

@Rythlock: No właśnie nie pamiętałem jak to było, dzięki. :D
@Reniferus: no ja zmieniłem pozycję z supportu na topa, zagrałem Jaxem, Nasusem i Mordekaiserem... Nasusem sobie pofarminłem było spoko ale już jak robiłem dmg to było 30/5 dla drużyny przeciwnej, i ze skończonym buildem tristana troche mnie miała na kilka strzałów. A reszta? O mój boże... Jaxem zrobiłem 0/10, a Morde jakieś 5/7, totalnie dostałem po dupie na linii... Jax vs Renekton (to wiadomo, ale że nie przykleiłem się do towera
@Jasak: No czasem ciężko coś ugrać, bo najzwyczajniej w świecie ktoś może cię mocno postacią kontrować ale zawsze możesz defowac i skupić się na farmie, bo to w sumie najważniejsze.
Jednak jak jesteś ogarnięty supportem to możesz mocno przewazyc na wygranej. Nie raz widziałem jak np thresh wygrał praktycznie solo bota i dawał za darmo fragi swojemu adc.
@Reniferus: no top lane w większości wypadków, ma mały impact na grę, w tym wypadku z gankowanie już przegranej linii jest za bardzo ryzykowne, Riven może zrobić Trade 1 za 1 albo nawet 1 za 2, kiedy przyjdzie enemy jungler przegrywacie 2 v 2, chyba że twój jungler jest mocno do przodu nad enemy i ma te kille w itemach, a nie plecaku.