Wpis z mikrobloga

@19michael86: jest szansa że dowalą ale nie muszą. Też tak miałem w zeszłym tygodniu i srałem się i trułem dupę innym. Musisz czekać i tyle. Mogą puścić, wysłać do Ciebie list, albo listonosz może żądać haraczu. Zamówiłeś BIP'a?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@desygnat: przyszła paczka, pani z poczty wydała mamie (zamówiłem na adres rodziców) i tyle. Bez żadnych opłat. Mama zdziwiona, bo była poinformowana że około 117 zł będzie do zapłaty.
Przyjechałem do domu po około 2 tygodniach, tam gdzie list przewozowy jest napchane dokumentów. Co mnie zszokowało, były tam dokumenty z urzędu celnego w Przemyślu do urzędu w mojej miejscowości - dokumenty w mojej paczce! Nie w wewnętrznym obiegu dokumentów pocztowych.
  • Odpowiedz
  • 0
@19michael86: mi zatrzymali najpierw w Warszawie a potem zamiast normalnie przekierować z lokalnego weru do mojego urzędu pocztowego to przekierowano do Przemyśla, gdzie drugi raz zatrzymano w cle. Od wczoraj się status nie zmienił więc pewnie wysłali do mnie list ;/
  • Odpowiedz
  • 0
@desygnat: bajzel starej telekomuny... niby to urząd celny, ale to normalny urząd pocztowy, gdzie siedzą starsze Panie. Jak przyszedł od nich list, otworzyli go rodzice to ze śmiechu padli. Zaskanowany i wydrukowany krzywo, któryś raz z kolei, z błędami. Wypełniłem tego gniota, zeskanowałem i na skanie błędy im zaznaczyłem, załączyłem z innymi dokumentami i mailem wysłałem.
  • Odpowiedz