Aktywne Wpisy
QuisUtDeus +46
Pan_Slon +23
Telefon wyłudzony w Polsce trafił do Niemiec gdzie jakiś ciapek pyta co z tym zrobić ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #telefony #android #ciekawostki
#heheszki #telefony #android #ciekawostki
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Zgadzam się, jeśli będą pracować tak samo wydajnie to jak najbardziej.
Niech mi tylko ktoś wytłumaczy, skoro #rozowepaski zarabiają mniej to czemu wszystkie firmy nie zatrudniają tylko kobiet.
Jakbym miał dużą firmę i miałbym płacić 5 tys facetowi albo 4 tys kobiecie za taką samą pracę to bym zatrudniał same kobiety. #praca #biznes
@Bodzias1844: przecież rządzi prawica ( ͡º ͜ʖ͡º)
Szanowna Pani,
Jestem mężczyzną i prowadzę firmę budowlana. Nie jestem w żadnym stopniu ani korwinistą ani seksistą czy też innym faszystą.
W firmie pracują 2 kobiety w biurze. Przez 13 lat prowadzenia firmy wypracowałem pewien model. Wolę mieć więcej pracowników i mniej im płacić aniżeli kazać chłopakom zapiealać po 14 godzin dziennie. U mnie praca na budowie to 8-9h dziennie, choć zdarzały się roboty, że siedzieliśmy wszyscy w pracy
Ja zatrudniłabym mężczyznę, żeby nie bulić za zus-zla w ciąży.
@Oskarek89: dlatego nie masz dużej firmy i jej miał nie będziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Oskarek89: Ale nie masz, niestety :(
@Oskarek89: Firmy zawsze chcą mieć jak najniższy koszt, najprostszym na to sposobem jest oszczędność na pracownikach ( i zarazem najgorszym, ale to akurat wszyscy mają w nosie).
W związku z czym, pensje niemal nigdy nie mają czegokolwiek wspólnego z wydajnością etc. Pracownikowi się płaci najmniej jak to możliwe - i tyle.
Przykład