Wpis z mikrobloga

#lidl
Hej, jak komuś przyjdzie pomysł zamawiania czegoś w sklepie olnline Lidla to niech sobie odpuści, obsługa i zachowanie jak dziesięć lat temu u cwaniaczków, Januszy biznesu z Allegro.
Dostałem maila z ankietą jak oceniam otrzymany produkt, gdzie produkt nawet nie został wysłany, na stronie nie pojawiło się żadne info o wysyłce. Prawdopodobnie nie mają towaru(googlowałem i nie jestem jedynym oszukiwanym), ponad tydzień wydzwaniania, za każdym razem po oczekiwaniu na infolinii jestem zbywany: wysyłka już dziś, bardzo przepraszamy.
Myślałem że takie podejście do klienta minęło już lata temu, mam slogan dla gryzoni od marketingu Lidl Polska: CHCESZ POCZUĆ SIĘ JAK ŚMIEĆ I CZEKAĆ TYGODNIAMI NA TOWAR, KTÓREGO SPRZEDAWCA NIE POSIADA? ZAPOMNIJ O ALLEGRO, KUPUJ W LIDL ONLINE
RabarbarDwurolexowy - #lidl
Hej, jak komuś przyjdzie pomysł zamawiania czegoś w skle...

źródło: comment_7nNfmTnYa2QAJ52FaO663G8EiBZdDSAv.jpg

Pobierz
  • 7
@AndrzejCieWidzi: we wtorek łaskawie odpisali że wysłali(oczywiście jak podali link do śledzenia, to nie było wysłane, a jedynie wypisali list przewozowy w dla Inpostu, klasyczna zagrywka by uspokoić niedoinformowanych i wkurzyć doinformowanych), wreszcie przyszło wczoraj(Inpost jeszcze daje radę przed BF i świętami i klasycznie w 24h było u mnie), nie chce mi się sprawdzać, ale 11 dni od otrzymania przez nich kasy, gdzie ruszyło się dopiero we wtorek po moim smarowaniu
@RabarbarDwurolexowy: Dla mnie dziwne jest to, że nie można zamówić towaru do konkretnego Lidla, ale to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo kierowniczka mogłaby nie ogarnąć z wydawaniem zamówień. Z drugiej strony, nie rozumiem, dlaczego nie można oddać zamówienia w dowolnym Lidlu. Skoro jest paragon, to moim zdaniem powinni wziąć, zwłaszcza że ceny są te same.
@AndrzejCieWidzi: przynajmniej problemów ze zwrotami ni robią(ubrania, buty), kupiłem klawiaturę gamingową, nie spojrzałem że ma niemiecki układ(WTF), gdzie poza zamienionymi miejscami z/y wszystkie znaki specjalne były pomieszanie, nie mogłem tego używać, klawiaturę otworzyłem dopiero po 3 tygodniach, więc termin na zwrot minął, nie chcieli przyjąć, to powiedziałem że na gwarancję bo się rozłącza, stęknęła i przyjęła zwrot, bo widocznie więcej roboty z gwarancją, niż ze zwrotem.
ale masz rację, fajnie by