Wpis z mikrobloga

#pytanie #bolimnie #lydki #zdrowie Wstałem przed chwilą z łóżka i jak mnie nie zaczyna boleć ...Tak jak by ciągle napięta była, jak idę boli wraz ze stawianiem kroku, znośnie w górnej części. Wie ktoś o co może chodzić ?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukaszwasyl: Zwykły skurcz łydki, prawdopodobnie wywołany zmęczeniem i brakiem składników mineralnych w organiźmie (magnez, potas). Prawdopodobnie będzie pobolewać cały dzień, trzeba rozchodzić.
  • Odpowiedz
@lukaszwasyl: Ogólnie to polecana gorzka czekolada (byle nie mleczna - musi zawierać przede wszystkim kakao bogate w magnez), różne orzechy - włoskie, laskowe. Najprościej jednak przy większym wysiłku skorzystać z suplementów w celu uzupełnienia niedoboru.
  • Odpowiedz
@lukaszwasyl: ale jak cały czas cię to boli to nie skurcz bo on trwa chwile, może w nocy miałeś i nie zauważyłeś kiedy, mi się tak zdarzało, rano za to straszne zakwasy w lydkach. Jedz magnez i potas
  • Odpowiedz
@BillHickok: tzn spałem 4 h (planowałem dłużej ) budzę się, chwilę się przewracam na boki z zamkniętymi oczami, ruszam nogą i jeb napięta - nie bolało jakoś masakrycznie ale jak mówię - odczuwalnie. Nie było to na zasadzie, że nagle mnie zaczęło boleć i rwało jak by piorun walnął.
  • Odpowiedz