@ruchtencjusz: na firmę to trzeba mieć pomysł i się w to zaangażować. Masz jakąś pasję w którą mógłbyś zainwestować i mogłaby przynieść zwrot? ( ͡°͜ʖ͡°)
@ruchtencjusz: zainwestuj w siebie. Proste, jak się nie znasz na inwestowaniu, a chcesz inwestować to zainwestuj w książki/kursy z tym związane. Jak chcesz zarabiać więcej w pracy to kursy z tym związane. Zainwestuj w naukę języków obcych. Dobra inwestycja w siebie to inwestycja na której nie możesz stracić (no chyba, że zainwestujesz dając donejty na patostreamach to stracisz 100%). Takie jest moje zdanie.
@ruchtencjusz: hej, zawsze zadawałem sobie to pytanie. W co zainwestować?. Można w GPW, można kupić mieszkanie (ale to raczej 50k bedzie na wklad). Warto rozkładać takie pieniądze w kilka inwestycji (ja osobiście inwestuję na wielu frontach : GPW, Forex , P2P , B2B itp. ). Ja z moją grupą inwestycyjną inwestujemy w pożyczki biznesowe gdzie pożyczasz firmie/osobie pieniądze mając jednocześnie gwarancję spłaty tego zadłużenia przez większy podmiot. Piszę o tym
#pytanie #inwestycje #finanse