Wpis z mikrobloga

Mirki, używa ktoś z was może #applewatch i podzieli się opinią? Zastanawiam się nad kupnem, a przyznam, że akurat w branży #smartwatch nie specjalizowałem się nigdy. Generalnie nie mam wygórowanych potrzeb, ale np. GPS by się przydał (a wiem, że któraś wersja nie ma tego), chciałbym mieć miernik w kilometrach do biegania (ale nie krokomierz, to ma każdy kalkulator).

Zastanawiam się też nad Galaxy Watch #galaxywatch albo Fitbit #fitbit, ale kompletnie nie wiem, czy mają może rzeczywiście mniejszą trwałość, czy gorsze komponenty. Mam iPhone, więc może byłoby to kompatybilne z Apple Watch, ale z góry mówię, że nie jest Apple fanboyem, wszystko ze zdrowym rozsądkiem.

Doradzi ktoś coś obiektywnie?

#elektronika #apple #samsung
  • 9
@chud: Zależy jak mocno uprawiasz bieganie czy inne sporty. Też zastanawiałem się nad wyborem AW, ale z racji tego, że dużo biegam to priorytetem był dla mnie czas działania na baterii. Z tego względu padło na Garmin Fenix 5 (w moim przypadku wytrzymuje około 11-13 dni na jednym ładowaniu).
@Strus: W trybie "nie-treningowym" wytrzyma realnie do 20 dni. Ja odbywam 3-4 treningi tygodniowo z wykorzystaniem GPS. Na GPS wytrzyma max 14-15h. AW niestety nie ma szans tyle wytrzymać. Już pomijam fakt, że AW bym nie zabrał na bieg górski czy przeszkodowy bo bym się po prostu bał, że go zniszczę.

Stąd było moje pytanie jak mocno AW ma być używany do biegania czy tam innych sportów.

I nie rozumiem, co