Wpis z mikrobloga

Hej, pytanie do zegarkowych Mirków - rozglądam się wstępnie nad jakimś fajnym chrono na bransolecie, może być kwarc, może być automat (nie ma to dla mnie znaczenia). Wymagania to w miarę dobra marka, budżet tak 4k max, ciemna tarcza, jasne subtarcze (cos pandopodobne ma być), tak żeby bez wstydu załozyć do lużnego biznesowego stroju (koszula bez krawatu, lekko sportowa marynarka) na spotkania z klientami. Ogólnie rozchodzi mi sie o klimaty typu TEN lub TEN. Ogołnie linki do sklepu przypadkowe, chciałem tylko pokazać model i fotkę zegarka, ta Alpina ciężko dostępna w tej wersji, ale widzę że gdzieś online zagranica da się jeszcze kupić. Może jakieś inne zbliżone propozycje? Tagi dla zasięgu #zegarki #zegarkiboners #zegarek
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sprzedafcaMakaronu: idziesz w dobrą stronę. Jeśli chcesz chrono na brasolecie do 4k to zostają raczej kwarce, bo w tej cenie ciężko dostać coś na sensownym vj7750. Zastanów się czy naprawdę potrzebujesz tego chrono, o większość ludzi nigdy go nie używa.
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: chronograf w automacie będzie ponad budżet. Najtańszym mechanicznym chronografem będzie Seagull 1963 i Strela. Tak więc pozostaje Sz przy kwarcach. Ta alpina jest duża (44mm koperta). Certina OK ale super przygody nie ma. Zobacz może Dan Henry. Bardzo ładne chronografy robi I poniżej budżetu nawet.

https://danhenrywatches.com/collections/vintage-watches/products/1964-gran-turismo-chronograph?variant=12892517498962
AllieCaulfield - @sprzedafcaMakaronu: chronograf w automacie będzie ponad budżet. Naj...

źródło: comment_EMYYCrSaGX69ihhlOfrCexlZFDBjuAuN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wujekwichura: chrono tylko dla doznań wizualnych :) ta certinka to automat na eta, ale jak pisałem kwarc jest równie wystarczający
@AllieCaulfield: nie napisałem przez pomyłkę, że chce coś 42-44 mm, bo łapa duża i lepiej się czuję z czyms wiekszym, ten dan henry za mały i chce cos bardziej markowego (wiem, niszowe brandy sa ok, mam też takie, a dan henry 1963 jest w kręgu moich zainteresowań, ale
  • Odpowiedz
  • 1
@sprzedafcaMakaronu Certina ma chyba najwięcej takich chronografów w tym budżecie, jest w czym wybierać. Popatrz sobie jeszcze na zegarki Dan Henry, sporo chrono typu panda. Bulova i Victorinox też by się coś znalazło w tym stylu, na Longinesa warto popatrzeć bo może coś złapie się w budżecie. Patrzyłbym jednak za kwarcem, jeśli ma to być nowy zegarek, bo automat chrono w tym budżecie to ciężko będzie znaleźć.
  • Odpowiedz
@grey09: @AllieCaulfield: @sprzedafcaMakaronu: no właśnie mechanizm w tej certinie jest dość kontrowersyjny i raczej bym go unikał (niska jakość). Pierwszym senswonym jest vj7750 tak jak w hamiltonie wskazanym przez kolegę.
A Bulove Lunar Pilot sam pewnie kupię, tylko muszę dorwać wersję na brasolecie w dobrej cenie. Gdzieniegdzie jeszcze się da. :)
  • Odpowiedz