Wpis z mikrobloga

#praca #wroclaw cześć, chcialbym sie przebranzowic. Od wielu lat pracowalem w finansach. Od bankiera przez kierownika, po stanowiska dyrektora regionalnego. Mam juz dość tej branzy. Chce przejsc do it. Jakies stanowisko juniorskie mi w pelni odpowiada. Kasa nie gra roli, wiem, ze na dzien dobry z tym slabo. Angielski c1, masa doswiadczenia w sprzedazy i w zarzadzaniu. Ale zero odzewu po wyslaniu cv. Gdzie udezyc? Jak zaczac? Wiem, ze na wykopie sporo osob z it i z wrocka, wiec moze ktos cos wie?
  • 8
  • Odpowiedz
@BobAss1985 nie zapominaj że IT to nie tylko ściśle techniczne stanowiska. Widziałem niedawno rekrutację na junior PMa czy scrum Mastera. Nie wiem jakie dokładnie są wymagania ale skoro piszesz ze masz doświadczenie w zarządzaniu i dobry angielski to może coś w tym stylu? Druga opcja - skoro spędziłeś lata w finansach to znasz systemy, masz pojęcie o tym jak funkcjonuje bank a taka wiedza to podstawa na stanowisku analityka biznesowego.

Edit:
  • Odpowiedz
@BobAss1985: Zależy od człowieka. Jednym da to robotę dla innych to oszukiwanie się, ze coś robią. Przejdź się na jakiąś rozmowę na stanowisko które Cię interesuje i się dowiedz czego wymagają na żywo. Zobaczysz czym to się je.
Co do Testowania - obecnie ciężko. Programowanie - też trochę szczęścia trzeba.
IBM to całkiem dobry start jest tylko trzeba uciekać zanim się człowiek zasiedzi.
  • Odpowiedz
@BobAss1985: Jeśli nie posiadasz żadnych umiejętności technicznych, to polecam szukanie ofert na managera, analityka biznesowego albo czegoś podobnego, działy IT w bankach na pewno kogoś takiego szukają, więc popytaj w Credit Suisse (Luxoft), Santander, Allior itd.
  • Odpowiedz