Wpis z mikrobloga

Rozpoczął się sezon na 'idę do pracy - ciemno, wracam z pracy - ciemno', więc jak ktoś chciałby wiedzieć co jest hitem modowym tego sezonu to ja mu mówię: opaski odblaskowe. Ich główną zaletą jest to, że te za 1zł i te za 20zł wyglądają identycznie. Mina obsranego ze strachu kierowcy zatrzymującego się 50m przed Tobą: bezcenna (tzn tak myślę, że jest bezcenna).

#bezpieczenstwo #kierowcy #jesien
s.....s - Rozpoczął się sezon na 'idę do pracy - ciemno, wracam z pracy - ciemno', wi...

źródło: comment_8GgRzAILGyI7GWUemr8ogA5vgzxvbIoc.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@send_nudles:

Elegancko. Opatulajcie się w odblaski, bo naprawdę ciężko was dojrzeć na drodze - szczególnie poza obszarem zabudowanym.
Ciężko również zrozumieć kierowcę, gdy jest się pieszym - a my naprawdę nie mamy lekko! ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Szerokości dla wszystkich zmotoryzowanych, a pieszym życzę jak najcieplejszej zimy... ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ich główną zaletą jest to, że te za 1zł i te za 20zł wyglądają identycznie

@send_nudles: A ich główną wadą jest to, że ludziom się wydaje, że skoro wyglądają identycznie, to działają też identycznie. Tymczasem te najtańsze to czasami nawet z pięciu metrów nie potrafią odbić światła.
  • Odpowiedz
@send_nudles: Młoda, ja ci mówię, jak to wygląda z perspektywy kierowcy. Już parę razy o mało co się nie w------m w kogoś oplątanego odblaskami dodawanymi do Pani Domu czy innego tego typu chińskiego c-------a, bo szczęśliwie coś tam mi mignęło, jak byłem dwadzieścia metrów od człowieka, a to nic przyjemnego, jak się autem s-------a na lewy pas, żeby kogoś nie zabić. Ja ci tego nie mówię, żebyśmy się wzajemnie na
  • Odpowiedz
@rzuf22:
Nie wszyscy są rozgarnięci niestety. Trzeba uważać.
Ja nie używam telefonu gdy prowadzę, do tego skupiam się na drodze.
Dużo kierowców robi wszystko poza jednym - prowadzeniem auta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@send_nudles: popieram. Kiedyś, parę lat temu wpadłem na pomysł aby ze starej kamizelki delikatnie odpruć te pasy odblaskowe i przyszyć je dzieciakom do kurtek (na dole kurtki, dookoła). Trochę to czasu kosztowało żeby to ładnie zrobić, ale końcowo wyglądało jak fabrycznie wszyte. No i najważniejsze, że działało.
  • Odpowiedz