Wpis z mikrobloga

#windows #windows10 #pcmasterrace moze mi ktos pomoze - mam problem z command promptem na windowsie. Kazda zmiana rozdzielczosci konczy sie tym, ze po ponownym uruchomieniu okno znowu wraca do tragicznie malych wymiarow xD Wie ktos co moze byc przyczyna? Jak zmienic na stale ta rozdzielczosc? Jak wchodze w ustawienia i zmienię, to po ponownym uruchomieniu rozmiar jest ten sam.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@neuromancer80: zmienialem i w system32, i w folderze system z menu start, o dziwo jak odpalam cmd to przez chwile, doslownie przez chwile jest duze i nagle robi sie o wiele mniejsze xD to sie dzieje w przeciagu 0,1s maksymalnie
  • Odpowiedz
@enter25565: przez domyslne to samo, chociaz ustawienia sie trzymaja, jak ustawiam przez wlasciwosci to to okno tak jakby sie otwieralo i nagle je minimalizuje i wraca do rozmiarow 20x5 xD

zmieniam na 125x25, zamykam okno odpalam z powrotem i jest znowu 20x5
  • Odpowiedz
@enter25565: @neuromancer80: Jakby ktoś się pytał z zainteresowanych którzy przeczytają ten wpis - nie znalazłem rozwiązania, j---ć tego command prompta, po prostu ogarnąłem git basha i przez niego wszystko robię. Za niedługo robię dual boota na ubuntu i tam będę miał już basha, więc koniec z klepaniem kodu na windowsie xD
  • Odpowiedz