Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ej Mordeczki. Czy silnik z Golfa IV(1.6sr) pasowałby do T4(nie wiem jaki silnik)? Przykładowo, bo mam tego Golfa nieciekawego blacharsko(zaliczyłem rów) ale mechanicznie tzw. igła. Na złom go za #!$%@? nie sprzedam jak ktoś mi radził, a dwa tego silnika mi szkoda bo 180tys tylko ma. Na części odpada bo jak zaczełem naprawiać go to tylko #!$%@? sprawe. Pomocy Mireczki #volkswagen #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa i może #lubelskie #lublin dla zasięgu.
  • 15
@PatoSiwy: Pasować na pewno będzie, a przynajmniej w tym sensie, że do komory się zmieści. Ale prawie na pewno nie P&P, bo w T4 nigdy nie wkładali 1.6, może ze skrzynią z dwulitrówki jakoś by to sparował. Ale jak w T4 jest diesel, to zapomnij, gra naprawdę niewarta świeczek. I tak zresztą średnio się taki biznes opłaca, jak naprawdę nie chcesz się pozbywać części z Golfa, to kup jakieś rozbite Lupo,
@PatoSiwy: Do skrzyni biegów powinno dać się przykręcić ale możliwe że łapy silnika trzeba będzie podorabiać i trochę elektrykę podłączyć aby to dało się odpalić. Jakby to był silnik na starym bloku z wałkiem pośrednim napędzającym pompę oleju to pewnie szybciej by się mocowanie silnika.
  • 0
@Pangia: Sasiad ma uszkodzona T4 i chciałem zapytać czy by moze pasowal silnik do niego. Sam silnik z takim przebiegiem co mam może być z 600-700 warty, a pasuje on do calego Vaga... @Pangia: No ja potluczonego golfa 4 mam i nie chce go sprzedac za cene zlomu...
  • 0
@biskup2k: Jestem laikiem w mechanice. Czyli nie warto sie bawić w przełożenie tego silnika do T4? Swap jakby nawet pasowały silniki to ile kosztuje? Z takich samch silnikow, orientujesz sie?
@PatoSiwy: W sensie że wymiana silnika na drugi? Pewnie w tysiaku byś się zamknął z samą robocizną, bo to bardziej jest kwestia tego, że trzeba mieć sprzęt sensowniejszy do tego, żeby włożyć silnik do komory, to nie 0.6 z Malucha, że dwóch chłopa go złapie w ręce.
  • 0
@Pangia: Chodzi mi o to ze jakbym swojego golfa w calosci komuś sprzedal dla silnika bo chce przelozyc do swojejego Golfa, Octavii czy A3, to ile by go to kosztowalo?
@PatoSiwy: realia są takie, że Golf IV w benzynie jeśli nie ma gazu, to jest warty 1500-3000zł maksymalnie. 1.8T jeszcze tam jakąś wartość ma. Jak mocno ucierpiał blacharsko? Skrzywiło budę?