Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@giocarte: Do Bufali nie miałem niestety pod ręką. Wiem że mogłaby poleżeć jeszcze, ale nie chciałem spalić spodu. Muszę wyczuć jeszcze odpowiednie momenty na dodawanie określonych składników. Sosu IMO nie wysuszylem, ale fakt faktem, kilka rzeczy muszę dopracować :)
@Odbuta: tak, wrzucałem później. Tak jak pisałem wyżej, moment dorzucania muszę jeszcze ogarnąć. Chciałem uniknąć bąbel przy zbyt długim pieczeniu. To jest jeszcze do dopracowania.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Odbuta: chciałem uniknąć bombli - pizza piecze się w 2 minuty w ok 480 stopni więc raczej nie daje jej od razu. Muszę jeszcze pocwiczyc, myślę że znajde złoty moment.
@onionhero: Ja daję od razu. I piekę 90 sekund. Dokładając ser w trakcie pieczenia również wytracasz temperaturę pod kopułą. Brak bombli to kwestia doboru odpowiedniej mozzarelli i odpowiedniego krojenia/rwania. Poeksperymentuj.