@Soojin21: Z jednej strony racja, a drugiej klechom za komuny było prawie tak samo dobrze jak za rządów pisu(specjalnie z małej). Wystarczy pogadać z ludźmi z mniejszych miejscowości, co żyli za komuny. Większość powie, że komuna sama dbała o księży i milicjanci bardzo często pozwalali jeździć klechom po pijaku, tuszowali wypadki, zdarzenia z ich udziałem, tak, że nawet włos z głowy im nie spadał. Jedynie co niektórzy bardziej wyrywni i zbyt
@lakukaracza_: O prawdziwej niepodległości będzie można mówić gdy zostanie rozwiązany konkordat a sukienkowi utracą wpływy i nie będą wspólnie rządzić z rządem.
@Soojin21: Komuniści nie gnębili kościoła, tylko pojedynczych księży, którzy im bruździli. Niedawno nawet na wypoku były zdjęcia z różnych uroczystości państwowych z głębokiego PRL, gdzie brylowali pierwsi sekretarze z biskupami.
@FoxX21: Dzisiaj rano starsza sąsiadka się mnie pytała, czy mógłbym jej sprawdzić w internecie czy jutro jest msza w kościele jak w niedziele. Ja do niej: "A co to za święto niby jutro jest?" Ona: "No jak to jakie? Odzyskania niepodległości" Ja: "A co ma Kościół wspólnego z niepodległością Polski?" Ona: "No jak to co? Kościół zaciekle walczył o niepodległą Polskę" Ja: "Tak zaciekle walczył, że brał udział w Konfederacji Targowickiej,
@FoxX21: ty #!$%@?, bo w końcu to nie wiem jest jutro ta msza czy nie ( ͡°͜ʖ͡°)
Inna sprawa ze grosse zarzutken her Mirek bo dziś jest niedziela i jeszcze rano to stara baba powinna siedzieć na juczni a po Mszy Św. są ogłoszenia to się dowie sama jaki rozkład. Wiec sorry ziom ¯\_(ツ)_/¯
Wrzucalem dzisiaj filmik rozebranej kobiety ktora dumnie terrorysci z Palestyny wiezli na tyle ich auta z polamanymi rekoma i nogami, okazalo sie ze to obywatelka Niemiec ktora byla akurat w Izraelu na urlopie i spotkal ja niespodziewanie Islamski swiat. #izrael #palestyna #wojna #terroryzm
#bekazkatoli
Komentarz usunięty przez autora
https://pl.wikipedia.org/wiki/Karlheinz_Deschner
@Soojin21: Komuniści nie gnębili kościoła, tylko pojedynczych księży, którzy im bruździli. Niedawno nawet na wypoku były zdjęcia z różnych uroczystości państwowych z głębokiego PRL, gdzie brylowali pierwsi sekretarze z biskupami.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Co ty robisz XD
Ja do niej: "A co to za święto niby jutro jest?"
Ona: "No jak to jakie? Odzyskania niepodległości"
Ja: "A co ma Kościół wspólnego z niepodległością Polski?"
Ona: "No jak to co? Kościół zaciekle walczył o niepodległą Polskę"
Ja: "Tak zaciekle walczył, że brał udział w Konfederacji Targowickiej,
Inna sprawa ze grosse zarzutken her Mirek bo dziś jest niedziela i jeszcze rano to stara baba powinna siedzieć na juczni a po Mszy Św. są ogłoszenia to się dowie sama jaki rozkład. Wiec sorry ziom ¯\_(ツ)_/¯