Wpis z mikrobloga

350g mąki zytniej
200g pszennej chlebowej
30g nasion slonecznika
30g pestek dyni
1 łyżka nasion chia/lnu/czegokolwiek
Zakwas
350ml gorącej wody
2 łyżki oleju
10g soli
5g cukru

Wymieszać wszystko (wodę dodawać stopniowo, może się okazać że nie trzeba aż tyle), odłożyć trochę zakwasu na następny raz.
Zostawić do wyrośnięcia na 8h. Piec 10 minut w 220°, temperaturę zmniejszyć do 180° i piec jeszcze 30 minut.
  • Odpowiedz
350g mąki zytniej

200g pszennej chlebowej

30g nasion slonecznika

30g pestek dyni

1 łyżka nasion chia/lnu/czegokolwiek

Zakwas

350ml gorącej wody

2 łyżki oleju

10g soli

5g cukru


Wymieszać wszystko (wodę dodawać stopniowo, może się okazać że nie trzeba aż tyle), odłożyć trochę zakwasu na następny raz.

Zostawić do wyrośnięcia na 8h. Piec 10 minut w 220°, temperaturę zmniejszyć do 180° i piec jeszcze 30 minut.


@Paczek_bez_raczek: Dziekuje
  • Odpowiedz