Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki.

Rozbudowujemy nasz portal https://whoonid.com

Za 2 tygodnie wejdziemy z kompletnym reworkiem UX uwzględniając wszystko czym się z nami podzieliliście.

W między czasie rozważamy jak zbudować dalsze funkcjonalności które wam się przydadzą.

Zamierzamy dodać możliwość podpatrzenia cech każdego zawodu oraz każdej ummiejętności. Docelowo pomogą wam one wybrać jaki zawód najbardziej by wam odpowiadał.

Wpadliśmy na takie cechy. (σ ͜ʖσ)

Zawody:
- Podobne Zawody
- Opis
- Czas potrzebny do Nauki
- Perspektywy (czy zawód jest np wymierający czy mu rośnie ( ))
- Jakie cechy charakteru w danym zawodzie są najbardziej pomocne

A w przypadku Ummiejętności:
- Opis
- Poziom Ummiejętności (podstawowa/zaawansowana)
- Występowanie
- Trudność Nauki
- Ummiejętność wymierająca czy rozwijająca się

Co jeszcze interesowało by was w przypadku podejmowania decyzji o wybraniu danego zawodu / nauki danej ummiejętności? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#startup #whoonid #pracait #pytanie #userexperience
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@whoonid dobra mirki idziecie w niezłym kierunku, a ja nie mam mocy przerobowej na wszystkie projekty wiec podrzucam pomysł.
Chmura tagów, gdzie każdy tag to umiejętność, posortowane alfabetyczne. Klikasz na um1, pod spodem wysuwa się lista zawodów wymagajacych tego cuda, na zielono takie ktore spełniają wymagania, na czerwono takie ktore wymagają dodatkowo um2, um3, um4 na żółto tylko wymagające um2, um4 itd. Gdy zaznaczysz tagów przykładowo 4-5 to także pod spodem pojawia się dodatkowa instrukcja, że masz ogarnąć um7, um8 by otworzyla się przed toba kariera moderatora Wykopu ( ͡º ͜ʖ͡º) generalnie, parę lat temu sporządziłem działający PoC, ale nie miałem czasu na grafikę, stronę i przede wszystkim prawidłowe zebranie danych do ładnego drzewka zależności.

Kod jest sprzed kilku lat i poniżej krytyki, więc proponuję nie patrzeć, nigdy nie miał ujrzeć światła dzienego ;) ot nigdy nie umiałem javascriptu,
  • Odpowiedz
@Oo-oO: Hej, bardzo dzięki za sugestie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zauważyliśmy właśnie brak dobrego stopniowania dla ummiejętności, stąd pojawiły się kolorowe kropki które miały użytkownikom wzkazywać które ummiejętności się wykluczają. Teraz zamierzamy zrobić drzewo wymagań zamiast tabelki także pomysł bardzo podobny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz