Aktywne Wpisy

SweetStrawberry +79
Daaawno mnie tu nie było ʕ•ᴥ•ʔ Nawet się troszkę stęskniłam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pokazmorde #atencyjnyrozowypasek
#pokazmorde #atencyjnyrozowypasek
źródło: 154962667337632033
Pobierz
Argajl +69
Czy spotkaliście się z taką sytuacją w #lidl ? Musiałem parę dni ochłonąć by to opisać.. W ostatni piątek byłem z rodziną na zakupach w niedawno otwartym nowym sklepie Lidl przy ul. Odkrytej w Warszawie.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
źródło: IMG_3006
Pobierz

#krakow #smog #ekologia #ciekawostki
źródło: comment_zVH1biI1JDC0Y3rEZV51YHz0mvEsdYH2.jpg
Pobierzhttps://www.eea.europa.eu/media/newsreleases/many-europeans-still-exposed-to-air-pollution-2015/premature-deaths-attributable-to-air-pollution
źródło: comment_wqoVcpjloLMZQiulZUaVv8wHLc1fUqr5.jpg
Pobierz@Hapecki: tylko na obrazku. W rzeczywistości jest odwrtonie.
Chyba, że sam chcesz to jakoś skomentować.
mam wrazenie ze myslales ze wymiana tych kilkanastu tysiecy piecy i bedzie czyste powietrze jak na zachodzie, gdzie to jest jeden z 20? 30? krokow by krakow mial czyste powietrze. tak zacofani sa polacy i jeden sezon tego nie zmini.
jak chcesz widziec postep porownaj sobie ten rok do poprzedniego i uwzglednij temeprature, wiatr i
@no_one6: @Drmscp: Kraków nigdy nie będzie miał "czystego powietrza". No chyba że globalne ocieplenie postąpi o jakies 10 stopni i w Małopolsce wiatry zaczną mocniej wiać. Do powstawania smogu nie jest potrzebny żaden dym.
Ale Wy póki co widzicie, że przecież jak staniesz nad morzem to widzisz że może jest płaskie. Widzicie
I zrozum moćku, że smog to zjawisko atmosferyczne i do tego nie jest potrzebny dym z kominów, a jeśli mówimy o truciu, to
źródło: comment_FPqeLQpqqZxpGEdE5k8b46ZE3XUGco5c.jpg
PobierzUsunięcie paliw stałych z Krakowa nie zlikwiduje smogu i nie wiem czy ktokolwiek to postulował, za to usunie w pewnym stopniu (bo do pełnego efektu obwrzanek musiałby zrobić to samo) przynajmniej jedną przyczynę a jako bonus przynajmniej powietrze będzie mniej śmierdzieć.
źródło: comment_a4MCIoldrkDy6XxrObvdCOkoZnXVAkEB.jpg
Pobierzto potrzeba jakiś źródeł, to potwierdzających. Ja za to mam raport NIK, stwierdzający, że niska emisja odpowiada w ponad 80%
@badtek: a czemu miałoby nie być różnicy? Stosujesz jakieś dziwne uniki i w ogóle mam wrażenie że trollujesz.
@badtek: raczej pomimo a nie dzięki, zresztą teraz już jestem pewien wcześniejszego zdania.
@Drmscp: raport NIK XD. Człowieku, potrzebujesz czasu żeby wyjść z tych głupot których się naczytałeś.
Pokazuje Ci dane z Krakowa, ale Ty nie chcesz tego widzieć. Tylko szukasz jakichś bajek NIK, co pojęcia o smogu nie ma. Zresztą w Polsce to mało kto ma pojęcie o smogu, racej wszyscy mają
W każdym razie 2/10 bo odpisałem, czarnolisto.
@Drmscp: to po co to robiono? hehe #lewackalogika