Aktywne Wpisy

uniwerstal +2025

zaltar +150
#sebcel to musi być eksperyment społeczny, Grażyna Żarko 2.0. Nie ma szans, żeby powstał tak doskonały byt, łączący ze sobą ego Lecha Wałęsy ze skondensowanym efektem Dunninga-Krugera
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm

#krakow #smog #ekologia #ciekawostki
źródło: comment_zVH1biI1JDC0Y3rEZV51YHz0mvEsdYH2.jpg
PobierzOtóż nie, zawsze ma sens.
źródło: comment_1DWo4uOzyZKh1OsIV5viUYAgwsRG5Anl.jpg
Pobierz@willard: jak to k---a nikt? ja p------e, czemu wy tu w kółko p---------e to samo, każdemu mam wklejać tę tabelkę z 2015 roku, która mówiła że w Krakowie za smog w 50% odpowiadaja piece krakowskie a tylko w 10% ościenne gminy? Alarmy smogowe jak i władze miasta twierdziły
źródło: comment_Wt1L1MA3LN8a6lGpWawLYo9eDvL91eH7.jpg
Pobierzźródło: comment_nOgF2MaJ4UIqUtZg3gYyTMMl0YR84PFR.jpg
Pobierzźródło: comment_kAjKn3tIBYquSqWKA1jchBWty9ojwBQl.jpg
PobierzA pytanie brzmi - czy dni z przekroczonymi normami jest więcej czy mniej niż rok temu? Jaka rok temu była temperatura?
w sumie mozna zrobic z tego jakies ciekawe opracowanie. moze inz/lic? jakis efekt wykopu?
@no_one6: nie ma poprawy. To jest wiadome od dawna. Dane z oficjalnych czujników to pokazują. Liczba dni z przekroczoną normą w Krakowie w październiku 2019 może być nawet wyższa niż w październiku 2018.
Nie trzeb być geniuszem, żeby sobie sprawić dane w państowym inspektoracie ochrony środowiska http://powietrze.gios.gov.pl/pjp/archives
źródło: comment_CLTm8VSKLGo0o7iOgo4WHGn2UeRsGtfD.jpg
PobierzCo do danych o źródła z Krakowa - prosiłem o konkretny raport.