Wpis z mikrobloga

• 1
macie jakieś sposoby na liczenie kcal w dwie osoby? zastanawiam się jak policzyć dokładnie swój obiad jak robię porcje dla dwóch osób #silownia#silownia #dieta#dieta #odchudzanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@konrad7348988 wow :) ale jak to wpisać w program do liczenia, np myfitnesspal. zrobię spaghetti z mięsem i podzielę na porcje 1:2, a wiadomo że nigdy nie rozdziele dokładnie ilości mięsa, sosu, makaronu. mogę jedynie sugerować się wagą ale to nie będzie równa ilość wszystkiego
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@gooway: ile ona je? 1/4 tego co ugotujesz? To dzieł kcal na dwa a później jej porcje na dwa i dodaj połowę jej procji do swojej. To jest takie logiczne albo się nie p-----l i gotuj na dwa garnki. Jeden dla niej drugi dla ciebie. To chyba najłatwiejsze jak nie chce Ci się liczyć i domyślać czy dałeś jej jeden gram kurczaka więcej.
  • Odpowiedz
@gooway: nie wiem jak inni, ale ja zazwyczaj liczę kalorie na samym początku przez kilka dni, żeby mniej więcej się orientować ile jem, a potem co 2-3 tygodnie kontroluje swoją wagę, zmiany sylwetki i następnie jeśli coś nie idzie po mojej myśli to wtedy dopiero ponownie na oko podliczam sobie kalorie i wprowadzam zmiany.

nie jesteśmy jakimiś zawodowcami, żeby z telefonem w ręku skanować każdy produkt i liczyć każdy zjedzony
  • Odpowiedz