Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się jak kilka lat temu angora opublikowała porady jak nie dać się depresji. Wśród nich było "urodź dziecko" XD. Czy można zrobić dziecku coś piękniejszego niż zagrać w ruletkę dając mu 'dar' życia i dodatkowo przekazać swoją depresję?
Dziecko na pewno będzie w przyszłości bardzo za to wdzięczne. Depresja rodzica to koszmar, który sama przeżyłam jak mój nieżyjący już tata dzień w dzień wydzwaniał gadając, że jest śmieciem i się zabije.

#antynatalizm #depresja
666-666 - Przypomniało mi się jak kilka lat temu angora opublikowała porady jak nie d...

źródło: 95632765_2923218591127437_8096229845081522176_n

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przecież u kobiet po porodzie powszechna jest depresja, taka prawdziwa xD

@Faszola: powszechny jest "baby blues". Ciężka depresja poporodowa chyba nie jest aż tak powszechna.
  • Odpowiedz
@666-666 a teraz dodatkowo wyobraź sobie jak bardzo faceci są w dupie, gdy połowa z tych "opcji" jest niewykonalna ze względu na totalną samotność. Faceci często nie mają się nawet do kogo odezwać...
  • Odpowiedz
  • 4
@666-666 ostatnio znany tu natalista powiedział przecież że ryzyko zachorowania na raka to nie jest poważny argument.

To Dlaczego jakaś tam depresja ma być argumentem aby się nie rozmnażać ;)
  • Odpowiedz
@Faszola: Ale depresja poporodowa jest spowodowana czym innym:

przed 9 miesięcy byłaś pod ostrzałem niekończącej się atencji zaczynając od najbliższych po samo państwo: specjalne traktowanie względy i ochrona taka że nawet rozpuszczonym poleczkom odbija

A potem po urodzeniu cała ta atencja przechodzi na dziecko i babom odbija bo podświadomie do nich dociera że to nie one są wyjątkowe tylko stan w którym się znalazły.
  • Odpowiedz
@666-666: Szanuje, że ktoś się podpisał pod tym obrazkiem.
Ten plakat to jeden wielki redAlert.
Dziecko? Pewnie.
A-----l w depresji? Na pewno pomoże. Przecież na 100% ktoś będzie kontrolował ile pije.
Przeciągnij się? xD
Zmień wyraz
  • Odpowiedz