Wpis z mikrobloga

#mirkoperfumy

Dzisiaj zapraszam do głosowania tyczącego się marki Versace

Na tagu czasami przewijały się negatywne opinie o paniach pracujących w drogeriach, więc ja dla odmiany chciałbym dzisiaj jakieś cieplejsze słowa napisać.

Jeśli chodzi o ich merytoryczność okej... tutaj różnie bywa, ale jeśli podchodzi się do pań z uśmiechem na twarzy i nie gra się wielkiego znawcy od wszystkiego, niczym gdyby się było wyrwanym z forum elektroda to fajnie się z ekspedientkami da porozmawiać, wymienić opiniami.

Zawsze mam w zwyczaju jak podchodzi taka Pani i pyta:
"- czy mogę jakoś pomóc?",

to wtedy proszę taką osobę o odpowiedź na pytanie:
"- jaki jest Pani ulubiony zapach męski?"

I tutaj w większości przypadków uzyskuję jedną i tę samą nazwę perfum

Zgadniecie jakie :) ?

Już praktycznie rok temu, gdy po bardzo dobrej recenzji doktoramiłość zapachu Toma Forda TV, (jako że to były moje początki interesowania się zapachami) bardzo chciałem go poznać- nadarzyła się okazja w sephorze i zaczepiła mnie pracująca tam Pani... TV stał na półce, a jak się okazało ta dziewczyna sama nigdy go nie wąchała... psikneliśmy na blotter i tak dobre 15 minut staliśmy i rozpływaliśmy się nad doskonałością tego zapachu :D Na pożegnanie dostałem jeszcze 2 ml ww. Toma oraz Aqua di Gio Profumo. Kurde do dziś żałuję, że nie wziąłem numeru telefonu xD

Zwycięzcą domu: Paco Rabanne zostaje z liczbą 23 głosów (28.02%) One Milion Prive
(tylko dwa głosy przewagi nad podstawowym One milion!)

1. Jean Paul Gaultier Le male
2. Gucci Pour Homme 2
3. Dolce&Gabbana The One
4. Mugler A*Men Pure Havane
5. Hugo Boss Bottled
6. Yves Saint Laurent La Nuit de L' Homme
7. Terre d' Hermes

#perfumy
P.....e - #mirkoperfumy

Dzisiaj zapraszam do głosowania tyczącego się marki Versac...

źródło: comment_eD1q292qCFjXUVpgW2JE3NfVCXkDn4F5.jpg

Pobierz

które perfumy(łatwo dostępne) domu Versace są najlepsze?

• Eros 34.4% (45)
  • Eros Flame 7.6% (10)
  • Dylan Blue 23.7% (31)
  • Pour Homme 26.0% (34)
  • Eau Fraiche 5.3% (7)
  • Blue Jeans 3.1% (4)

Oddanych głosów: 131

• 10
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Poorpurple: eh nie przepadam za slodkimi ulepami (eros)ale z tego towarzystwa najlepiej wypada. z versace sprawdziłem prawie wszystkie męskie zapachy więc jakieś rozeznanie mam. eau fraiche/pour homme ex aequo, dylan blue mdli mnie strasznie podobnie jak blue jeans.
  • Odpowiedz
@Qutaphone: Tak jak Pan @GordonShumway napisał. Zapachy łatwo dostępne rozumiem poprzez pójście do najbliższej galerii, gdzie są sklepy jak sephora douglas, hebe, rossman. Ale spoko dreamer ląduje na liście nieobecnych, wiec w głosowaniu się jeszcze pojawi :)
  • Odpowiedz
@Poorpurple: Blue jeans śmierdzi moczem na otwarciu, potem cuchnie starą lawendą, nie podoba mi się również na innych gdy go wyczuwam.

dreamer to zapach hospicjum/szpitala/kwiatów cmentarnych - jeden z najgorszych zapachów jakie wąchałem ever, jak wszystkie perfumy są jakkolwiek miłe dla nosa i można się kłócić czy są nudne albo innowacyjne, tak dreamer po prostu śmierdzi - poczytajcie na fragrantice, nie jestem osamotniony w tej opinii (cubaknow tez zrobil wideo
  • Odpowiedz