Wpis z mikrobloga

#rtveuroagd kiedy zamierzacie dostarczyć mi zamówienie, którego dokonałem ponad 2 tygodnie temu?

W dniu 30.09.2019 kupiliśmy u nich TV, dokonując zakupu w salonie w Katowicach - Libero. Okazało się, że w tym sklepie jest jedynie model najnowszy (tegoroczny), my kupiliśmy zeszłoroczny , prawie 1/3 tańszy, ale z odbiorem w salonie w Tychach.
Radość z nowego telewizora nie trwała długo - w Tychach wydano nam zły model, i po kilku dniach zorientowali się, że brakuje im jednej sztuki na magazynie. Ponieważ i tak planowaliśmy przewozić TV do Warszawy, a nie zmieściłby się do auta, powiedziałem żeby przyjechali zabrać sobie ten TV, a właściwy wysłali do Warszawy.

I tak przesyłka z Tychów podróżuje do Warszawy już ponad 2 tygodnie. Nie wiadomo co się z nim dzieje, kierownik sklepu nie odbiera naszego telefonu i odrzuca moje połączenia.

Nie żebym bez telewizora nie mógł kilku dni przeżyć (i tak nie mam w co grać), ale jakość obsługi RTVeuroAGD jest żenująca, tym bardziej biorąc pod uwagę ile pieniędzy wydaliśmy. Przez infolinię nie można skontaktować się ze sklepem i jeszcze mówią mi, żebym pojechał tam osobiście dowiedzieć się co z moją wysyłką :)

#afera #obslugaklienta #zakupy #januszebiznesu
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach