P---------e o jakichś tuskach sruskach czy kosiniakach wieśniakach na prezydenta, a kandydat jest jeden - Wadim Tyszkiewicz, P O T Ę Ż N Y były prezydent Nowej Soli i świeżo wybrany senator, pod tym linkiem wczorajszy materiał tvn24 o panu Wadimie #polityka #wybory #4konserwy #neuropa #wadimtyszkiewicz #tyszkiewicz
@mateusza a tam nowoczesna, ja głosowałem na Konfederację, a na Wadima i tak bym zagłosował na Prezydenta RP, z resztą głosowałem na niego w niedzielę na senatora
Jakies 15 lat temu, zaraz po tym jak został wybrany na prezydenta, został poproszony przez mieszkańców mojego osiedla o wybudowanie placu zabaw dla dzieci (zamek, pare huśtawek i piaskownica).
Powiedział ze owszem, ale o ile mieszkańcy pomogą w wysprzątaniu placu pod jego budowę (plac byl zarosniety i pelen gruzu i starych plyt chodnikowych). Wszystkie dzieciaki z okolicy, wraz z kilkunastoma
@SaveznaRepublikaJugoslavija: obejrzałem ten materiał jeszcze raz po wielu latach i muszę przyznać, że potężnie zmasakrował tego komunistę. I w tle te głosy, że podatnicy powinni opłacać media jakichś pasożytów xDD
@SaveznaRepublikaJugoslavija: przecież p-------------y wybory z Dudą. Wadim jest za ostry. Powiedziałby jeszcze ludziom w debacie, że mają iść do pracy, a nie czekać na zasiłek.
@prawa_reka_sorosa: @SaveznaRepublikaJugoslavija: mój stary jest z Nowej Soli, chociaż mieszkamy pod Krakowem, to żywo interesuje się tym co się dzieje w mieście. Wie też dużo od rodziny, która tam została. Siła rzeczy dużo wiem dzięki temu i ja, kiedyś często jeździliśmy tam do babki na wakacje.
Stad, mimo że ja Krakowiak, całkiem nieźle się orientuje o tym co słychać w Soli, a Prezydenta Wadima znam już dawno i
Tak się składa że jestem z Nowej Soli. Wadim to jest najlepsze co mogło się temu miastu przytrafić. Z miasta z ~40% bezrobociem w 15 lat zrobił miasto z praktycznie zerowym. Nowa Sól to miasto ok 45k, do tego oczywiście miasta i wsie wokół. Dał radę sprowadzić tylu inwestorów, że jak chcesz pracować to pracujesz.
WT jest kolesiem który uważa, że dobrobyt buduje się pracą. Gardzi bezsensownym socjalem aczkolwiek widzi w socjalu sens dla najbardziej potrzebujących. Często gęsto opisywał na FB jego historie z "plebsem" gdzie jednych j---ł za postawę "dej dej dej" a innym pomagał proponując na przykład odpracowanie czynszu w robotach
@nalesnikznutella też jestem z NS i zgadzam się w 100% ( ͡°͜ʖ͡°) właśnie on bardziej do Nowoczesnej pasuje, bo np. Korwin to jest raczej zbyt na prawo zarówno w gospodarce jak i światopoglądzie dla Wadima
Jakies 15 lat temu, zaraz po tym jak został wybrany na prezydenta, został poproszony przez mieszkańców mojego osiedla o wybudowanie placu zabaw dla dzieci (zamek, pare huśtawek i piaskownica).
Powiedział ze owszem, ale o ile mieszkańcy pomogą w wysprzątaniu placu pod jego budowę (plac byl zarosniety i pelen gruzu i starych plyt chodnikowych). Wszystkie dzieciaki z okolicy, wraz z kilkunastoma
Stad, mimo że ja Krakowiak, całkiem nieźle się orientuje o tym co słychać w Soli, a Prezydenta Wadima znam już dawno i
Tak się składa że jestem z Nowej Soli. Wadim to jest najlepsze co mogło się temu miastu przytrafić. Z miasta z ~40% bezrobociem w 15 lat zrobił miasto z praktycznie zerowym. Nowa Sól to miasto ok 45k, do tego oczywiście miasta i wsie wokół. Dał radę sprowadzić tylu inwestorów, że jak chcesz pracować to pracujesz.
WT jest kolesiem który uważa, że dobrobyt buduje się pracą. Gardzi bezsensownym socjalem aczkolwiek widzi w socjalu sens dla najbardziej potrzebujących. Często gęsto opisywał na FB jego historie z "plebsem" gdzie jednych j---ł za postawę "dej dej dej" a innym pomagał proponując na przykład odpracowanie czynszu w robotach