Wpis z mikrobloga

Przy całej mojej niechęci do Konfederacji, chciałbym wyrazić moje uznanie i pogratulować. Panowie udowodnili na ostatniej prostej kampanii wyborczej, że odrobili lekcje i zastosowali się do tego, co każdy normalny już wiedział - schowali tych debili, Korwina i Bruana, do piwnicy. Panom z Konfederacji sugerowałbym jednak pójście o krok dalej, a więc schowanie ich na dobre, jeśli chcieliby wejść również w następnej kadencji.

#konfederacja #bekazkorwina #bekazbrauna #polityka
  • 11
@gefallenerubermensch: w ogóle byłbym super szczęśliwy, gdyby konfa, jak już weszła do sejmu i nie musi szurować, schowała wszystkich debili, a w zamian poszła w stronę gospodarczo - ekonomiczną. Coś w stylu Gwiazdowksiego, a nie w stronę światopoglądu i pis.
Najbliższe miesiące będą testem dla Konfy - czy chcą być partią która skupi się na zbieraniu elektoratu wśród przedsiębiorców, młodzieży, studentów, korporaków. Czy staną się przystawką PiSu i skupią się na
@wkrk Praktyka pokazała, że jak sam z resztą przyznał doktor Mentzele, gospodarka i ekonomia się nie sprzedaje, ludzie nie rozumieją gospodarki, ani tej szkoły Austriackiej, ani Keynesa, nawet specjalnie Marksa nikt nie rozumie. Dlatego uderzyli przede wszystkim w twardy elektorat Korwina, ale też mocno narodową patusiarnię, która nie jest specjalnie refleksyjna wobec czegokolwiek. Nie liczę nawet szurów lub umiarkowanej, niepisowskiej prawicy. Sam mam też szczerą nadzieję, że PiS nie podkupi im żadnego
gospodarka i ekonomia się nie sprzedaje

@gefallenerubermensch: no dobra, ale oni już pokazówkę i "sprzedawanie" mają za sobą. Teraz mogą olać elektorat patusowo - foliowo - kościółkowy, i zająć się zbieraniem ludzi, którzy są #!$%@? na socjal, na państwo które ustawia życie obywatelom, i #!$%@? ludzi którzy chcą po prostu normalnie żyć i pracować