Wpis z mikrobloga

@whiteglove: masz bardzo wąskie spojrzenie na świat, widać że nigdzie w życiu nie byłeś, a informacje czerpiesz z propagandowych źródeł :)
  • Odpowiedz
  • 0
@rybsonk a po co miałbym być?
Byłem na 1 i wystarczy, na ten podstawie stwierdzam, że te marsze są ok. To co tu wkleja konserwa to nikły % praktycznie niewidzialny.
Na marszu niepodleglosci podobnie, dlatego te jej foty są śmieszne.
  • Odpowiedz
@whiteglove: to co widzisz na tych zdjęciach to Polska chrześcijańska tradycja i kultura. Tak samo jak jedziesz np do Dubaju to na wszystkich lotniskach, galeriach, budynkach publicznych, masz pokoje modlitwy, z meczetów słychać wycie na całe miasto, a na jednym z największych lotnisk na świecie o świcie ze wszystkich głośników leci: allahu akbar. Różnice są takie, że u nas w Pl możesz się z tego nabijać i uważać to za
  • Odpowiedz
@kogi różnice są takie, że jedno z tych państw jest państwem świeckim, a drugie wyznaniowym ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc porównanie bardzo z d--y. A przykład Dubaju ci nie wyszedł, bo to akurat dość łagodny i tolerancyjny emirat:

Islam jest oficjalną religią w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Większość ludzi to sunnici. Mniejszości religijne to hindusi, sikhowie oraz chrześcijanie. Dubaj jest jedynym emiratem, w którym znajdują się świątynie
  • Odpowiedz
@whiteglove: a byles kiedys w Dubaju? Bo ja bylem i wiem jak to wyglada. Właśnie dlatego ze Polska jest krajem świeckim to możesz takie brednie pisać w internecie, chodzić na te kolorowe marsze i nic Ci za to nie grozi :)
  • Odpowiedz
@kogi powiedz mi, co ma jedno do drugiego? Skoro w Dubaju wolność słowa i wyznania jest ograniczana, to mam się cieszyć, że w Polsce chodzą sobie na marsze niepodległości ludzie którzy uważają, że jak masz inne poglądy niż oni to masz w---------ć z kraju? Bo nie rozumiem za bardzo co ten Dubaj ma do rzeczy.
  • Odpowiedz
@whiteglove: w Polsce wolność słowa czy wyznania nie jest ograniczana dlatego Ty możesz sobie chodzić na kolorowe marsze, a ja na marsz niepodległości. Najważniejszy w tym wszystkim jest wzajemny szacunek, a tego u nas brakuje.
  • Odpowiedz
@kogi o, całkiem mądre wnioski. Tylko po co przed chwilą gadałeś o chrześcijańskiej tradycji i kulturze? :D Czy ty z tych którzy uważają, że tylko Jezus uchroni nas przed islamem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@whiteglove że w Polsce chodzą sobie na marsze niepodległości ludzie którzy uważają, że jak masz inne poglądy niż oni to masz w---------ć z kraju?

Dobra, widze, że troll. Pozdrawiamy z marszów rowności!
  • Odpowiedz
@whiteglove: Ta nienawiść i pogarda jest w prawie każdym Twoim zdaniu i Ty dobrze zdajesz sobie z tego sprawę. Mam nadzieję, że kiedyś przejrzysz na oczy, otworzysz je trochę szerzej na świat i zobaczysz do czego doprowadzają rządy tzw lewicy w europie. Pojeździj trochę po miastach takich jak Paryż, Berlin, Londyn, Sztokholm porozmawiaj z ludźmi, którzy mieszkają tam od zawsze, może coś do Ciebie trafi. Ja wiem, że wydaje Ci
  • Odpowiedz
@kogi byłam we wszystkich tych miastach poza Sztokholmem koleżko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widzę, że szybko przeszliśmy od marszu narodowców z racami i pełnymi nienawiści hasłami do "gnijącego zachodu" XD
  • Odpowiedz
@whiteglove: To wszystko jest ze sobą bardzo powiązane i jest na to mnóstwo dowodów. Próbuje Ci coś wytłumaczyć, a od Ciebie dostaje tylko szyderstwo i śmiech dlatego nie ma to sensu. Czuje, że rozmowa na żywo skończyłaby się tym, że zmieszałabyś mnie z błotem.
  • Odpowiedz