Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Arthaniel: @janki3l: przepisy jak do zwykłych wypieków np. Ciasteczka owsiane.

Słyszałem że warto dekarboksylacje robić. W mojej opinii do tego procesu zachodzi przy samym robieniu masła, zawsze robię odrazu masło.

Zalecam na początek 0,2-0,3 na ciastko. Lepiej zjeść jedno a później drugie niż jedno z 0,5 żeby weszło za mocno.
@Jaracz_Joint @LeVr W zasadzie można też zdekarboksylować podczas rozpuszczania w maśle i z tego co pamiętam to są przepisy bez wcześniejszego ogrzewania suszu. Jednak w temperaturze 100 C nie uzyskamy maksymalnego stężenus THC, ale z pewnością będzie działać. Wszystko zależy ile czasu będziemy podgrzewać masło. Po prostu przy wcześniejszej dekarboksylacji, wystarczy rozpuścić towar w maśle przez kilka minut. Można też połączyć obydwie metody. Skrócić planowane ogrzewanie w piekarniku i potrzymać np. 15-20
@janki3l Niestety nie, bo dawno się tym nie zajmowałem. Są fajne np. na youtubie po angielsku. Jeśli chodzi o masło jest to bardzo proste. Jak chcesz z dekarboksylacją to wkładasz do piekarnika na 120 C i trzymasz 20-30 min. Bardzo wskazany jest termometr z sondą. Chociaż ten wbdowany w piekarnik o ile jest dokładny też powinien się nadać. Masło wrzucasz do gotującej się wody i wrzucasz do tego susz. Jeśli był zdekarboksylowany
@Jaracz_Joint: Mógłbyś mi proszę powiedzieć, jeśli zdekarboksylowałem susz, to jak mniemam robić lepiej byłoby na klarowanym, prawda? W takim wypadku ile czasu dać składnikom, by się 'zaprzyjaźniły'?