Aktywne Wpisy
Shyvana +569
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
phaxi +383
Wiecie jak to jest z tym przygotowanim tego masełka konponego? Czy trzeba przeprowadzić jakieś procesy dekarboksylacji / uprzedniego uprażenia rośliny? Chciałby się ktoś może podzielić doświadczeniami? Miałby ktoś może jakiś prosty i sprawdzony przepis? Z góry dziękuję (。◕‿‿◕。)
#wykopjointclub #narkotykizawszespoko
Słyszałem że warto dekarboksylacje robić. W mojej opinii do tego procesu zachodzi przy samym robieniu masła, zawsze robię odrazu masło.
Zalecam na początek 0,2-0,3 na ciastko. Lepiej zjeść jedno a później drugie niż jedno z 0,5 żeby weszło za mocno.
Czy wystarczy po dekarboksylacji posypać tym suszem jakies gotowe ciasto i też zadziała?
Ja masło konopne przeważnie robię na osełce i tak trzymam na ogniu z godzinkę - aż się wszystko rozpuści.
@mindrape: Panowie, orientujecie się może, czy jak ciastka będą pieczone w 180 stopniach, to nic się nie zmarnuje, czy lepiej byłoby piec w np. 160?