Wpis z mikrobloga

jakie protipy na suszenie prania macie? aktualnie trzeba odpalać mocno ogrzewanie by wszystko doschło ale rachunek przeszedł taki że się zesrałem. więc chcę zredukować koszty. pomyślałem że zamiast odpalać ogrzewania na cały dom by tylko wysuszyć pranie mogę znaleźć suszarkę elektryczną. co sądzicie? jakieś opinie?

#rozowepaski #niebieskiepaski #pytanie #dom #oszczedzanie
mapache - jakie protipy na suszenie prania macie? aktualnie trzeba odpalać mocno ogrz...

źródło: comment_blQkXB7rt8pa4WSKLk23CdF7nHbiBCON.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache: zależy od Twoich potrzeb - jeśli potrzebujesz coś wysuszyć na już to pewnie się to sprawdzi. Jeśli jednak możesz poczekać radziłabym więcej wietrzyć - woda paruje w każdej temp, jedyną przeszkodą w suszeniu prania w domu może być wilgotność powietrza, a tą łatwo zmniejszyć częstym, krótkim wietrzeniem. Dodatkowo warto odwirowywać przy większej liczbie obrotów.
  • Odpowiedz
jeśli otworzę okno to mieszkanie się oziębi i wracam do punktu wyjścia

@mapache: no nie. Bo po otwarciu okna masz suchsze powietrze przez co wszystko schnie szybciej. Zresztą jeśli masz standardowe budownictwo to w te 5 min (nawet 5 razy dziennie) nie wychłodzi Ci się mieszkanie.

Ale wracając do sedna: jak ma być suche w 8h, to tylko suszarka elektryczna.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mapache: dziwne, w łazience Maks jedna doba na wysuszenie prania na suszarce podsufitowej. W mieszkaniu rozkładana suszarka koło kaloryfer z 12h to schodzi bez dodatkowego dokręcania ciepła w kaloryferze. Nawet jak poszwy na kołdrę piore i po złożeniu na trzy rozwieszone na kolryferze schna max 5h I na wieczór już ma się świeżo wyprana.
  • Odpowiedz