Wpis z mikrobloga

z------m. byłem w stanie podbić do mojej grupy ze #studbaza podać każdemu rękę przedstawić się rzucić żartem (który skomentował oczywiście normik dynamiczniak) ale w ciągu dziesięciu minut po inauguracji wszyscy zniknęli mi z widoku a po powrocie z kibla nagle trzymają się razem jak stare byki
ze społeczniakami nie wygrasz nawet jak wyjedziesz ze wsi #przegryw
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JezusChrystusGang: zawsze ten kto na siłę chce być cool na początku wygląda na dziwaka. Nic nie siłę, wszystko samo się ułoży. Bądź sobą, bądź na luzie, zagadaj do jednego typa, albo lepiej to jakiejś fajnej otwartej laski, zarzuć temat, nie rób z siebie błazna.
  • Odpowiedz
@sralpies: nie próbowałem być cool na siłę, mieliśmy się spotkać w określonym miejscu no to podbiłem przedstawiłem się zagadałem a potem wszystko stało się ekspresowo że nawet miejsce na wykładzie zostało mi pojedyncze na końcu sali gdzieś w kacie.
widzę kilka podobnych do mnie jednostek które przegrały w walce o znajomości ale personalnie już ciężej podbijać "elko bądźmy znajomymi bo też jesteś takiś jakiś s---------y społecznie jak ja". może jutro
  • Odpowiedz
@JezusChrystusGang: tak działa społeczeństwo. Bardzo szybka weryfikacja i podział na kasty. Jak jesteś całe życie lamusem, to na studiach nie zaczniesz być nagle samcem alfa. Zwykle tak to wyglada, że po kilkunastu sekundach idzie rozpoznać, kto jest kozak/cwaniak, a kto incel (bez obrazy dla ciebie).
Samce alfa z samcami alfa
oskarki z oskarkami
normiki z normikami
lamusy z lamusami
Tak było jest i będzie. Dopiero w pracy zaczyna to wyglądać
  • Odpowiedz