Wpis z mikrobloga

@Misztaok: Oke. My robimy w szybkowarze. Nie lubię zostawiać piekarnika/płyty włączonej i gdzieś wyjść, a w Twoim przypadku to raczej byłbym uziemiony :P No chyba, że druga połówka zostanie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Misztaok: kąpiele solankowe mięsa serio dużo dają do smaku? Nigdy tego, przez lenistwo, nie próbowałem, a mam w lodówce ładny kawałek polędwicy wieprzowe i może czas spróbować?
  • Odpowiedz
@Glacial polędwicy nie ma sensu bo sama w sobie jest delikatna jak na świnię. Polecam za to wrzucić na patelnię przysmazyć/zamknąć pory z każdej strony z drobnym dodatkiem chilli (sól i pieprz ofc wg uznania) a potem podlać winem i dusić aż będzie gotowe (czuć pod palcwmy, że mięso ścięte). Podawać z polentą albo puree
  • Odpowiedz